JPMorgan bugün 30 seviyesinde olan dolar/TL için 2024 sonu hedefini 34'ten yaklaşık 36'ya revize etti ve TL için gelişmekte olan para birimleri arasında ağırlığını artır tavsiyesini sürdürdüğünü belirtti.

JPMorgan'dan müşterilerine gönderilen notta, "Pozitif reel getiriler ve ucuz değerlemeler TL'nin reel olarak değer kazanma potansiyeline işaret ediyor" dedi. Kurum sürecin enflasyonla mücadeleye bağlılığa ve döviz rezervlerinin artış hızına bağlı olduğunu da belirtti.

Türkiye'nin devlet tahvilleri için uygun zamanı beklediğini belirten JPMorgan, bu tahvillere yönelik şimdilik piyasa ağırlığı tavsiyesini koruduğunu açıkladı.

Enflasyon tahminleri

JPMorgan 2024 sonu için yüzde 42 enflasyon tahmininin TCMB'nin yüzde 36 tahmininden yüksek olduğuna dikkat çekti.

Banka, "Türkiye devlet tahvillerinin getirilerinin yükselmesini ya da enflasyon risklerinin azalmasını beklemeyi tercih ediyoruz" dedi ve bunun yılın ikinci yarısında mümkün olabileceğini ifade etti.

Kurum enflasyonun 2025 yılı sonunda yüzde 25,2 olacağını öngördü.

TL'de düşüş trendi

Raporda, "Kısa vadede bu trend yerel para birimine girişleri engelliyor ve dezenflasyon süreci için zorluk teşkil ediyor" denildi.

Uzmanlar, “Yatırımcılar için bu değer kaybı vadeli işlemlerde fiyatlananın altında olduğu sürece, ki önümüzdeki aylarda da öyle olacağını düşünüyoruz, TL yine de makul toplam getiri imkanı sunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Editör: Duygu Kaya