Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube bir süre önce başlatmış olduğu, 50'den fazla çalışanın bulunduğu hizmet binalarında yemekhane açılması gerektiğiyle ilgili hukuksal davayı kazandı.Sendika olarak yemekhaneye ilişkin emsal niteliğinde çıkan davayı kazandıklarını yazılı olarak duyurdu. Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube si yaptığı açıklamada, Bergama havzası, Karşıyaka bölgesi gibi birkaç hizmet binasının bir arada değerlendirildiğini ve yemekhane açılmasıyla ilgili davanın devam ettiğini belirtti. Ayrıca dava kararında mahkeme sayı tespiti yapmak üzere listelerin oluşturulmasını istedi.Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şubesi olarak şu yazılı açıklamada bulunuldu: 

"Bilindiği üzere 2 yıl önce açılmış olan yemekhaneler kısıtlı sayıda emekçinin yemek sorununa çözüm olmuştu. Ancak sendikamız 50’den fazla çalışanın bulunduğu hizmet binalarında da yemekhane açılmasına dair hukuki mücadele başlatmış ve 2 ayrı dava açmıştı.

Bu davalardan İZSU Balçova Tesisi için açmış olduğumuz dava lehimize sonuçlandı ve mahkeme sayı tespiti yapmak üzere, yemek yardımından faydalanabilecek kişilerin listesini istedi. Bu karar benzer durumda bulunan İBB ve İZSU’ya ait birçok hizmet binası için emsal niteliğindedir. Ayrıca Bergama havzası, Karşıyaka bölgesi gibi birkaç hizmet binasının bir arada değerlendirilerek, buradaki çalışanlara da yemekhane açılmasına ilişkin davamız ise devam etmektedir. Bu kararın tüm emekçilere hayırlı olmasını dileriz. İşte sendika işte Tüm Bel-Sen!"

Editör: Haber Merkezi