İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadrolu işçilerle, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan işçilerin üyesi olduğu Türk-İş’e bağlı Belediye İş Sendikası İzmir Şubeleri ile SODEM-SEN ve büyükşehir bürokratları arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri tıkandı.
Görüşmelerde arabuluculuk süreci başlarken Belediye-İş Sendikası İzmir Şubeleri bir kez daha iş bırakacağını duyurdu. Bu süreçte 2 defa iş bırakan işçiler 19 Mart 2024 (Salı) günü Konak Pier önünde toplanarak Egemenlik Evi’nin önüne doğru yürüyecek. Belediye Başkanlığı makamının bulunduğu Egemenlik Evi’nin önünde oturma eylemi yapılacak.

Salı günü İZULAŞ otobüsleri hizmet vermeyecek!

Öte yandan eylem sürecinde İZULAŞ şoförleri de eylem bitene kadar kontak kapatacak. Eylem sırasında sahada bulunan yaklaşık bin 500 otobüsün 250 tanesi hizmet vermeyecek. 

Belediye-İş İzmir Şubeleri’nden eylem hakkında ortak açıklama:

"Belediye-İş Sendikası ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında devam eden ve BÜYÜKŞEHİR,İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ’da çalışan emekçileri kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinde belediye yönetimi hayat gerçeklerine aykırı ücret teklifinde ısrar ediyor.
Sendikamız üye, yönetici ve temsilcileri alın terinin hakkını almak, kararlılığını dosta düşmana göstermek için 19 Mart 2024 Salı günü saat 10:00’da Konak Pier Binası önünde toplanarak yürüyüş gerçekleştirecektir.
Yürüyüşün ardından Saat 11:00’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Egemenlik Evi Binası önünde binlerce emekçi, oturma eylemi başlatarak belediye yönetiminin uzlaşmaz tutumunu protesto edecektir.
Gerçekleştireceğimiz protestomuza basın emekçileri, sendikalar ve emekten yana tüm dostlarımız davetlidir. Saygılarımızla.
BELEDİYE-İŞ SENDİKASI"

Editör: Esra Seyirden