İZ GAZETE- Siyasi partilerin 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci Dönem Milletvekili seçimi için hazırlıkları sürerken, CHP Genel Merkez'e de aday adaylığı için birçok isim başvurdu. Bunlardan biri de önceki dönem Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan oldu.

Ülkemizin buna ihtiyacı var

Arslan gazetemize yaptığı açıklamada, "Uzun zamandır siyasetin içindeyim. Bu dönem halkımızın sesi olmak için böyle bir göreve başvurdum, umarım başarırız ve daha adil, daha demokrat bir ülke için çalışmalar yaparız. Hak, hukuk ve adalet için her şeyi yapacak, elimizden gelen gayreti gösterecek ve halkımıza hizmet edeceğiz. Ülkemizin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

Hasan Arslan kimdir?

1956 Elazığ doğumlu Hasan Arslan,  Konya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi İnşaat Mühendisliği mezunu.  

Arslan, Karayolları Van ve İzmir Bölge Müdürlüklerinde görev yaparken, kamudan 1988 yılında istifa ederek Çiğli'de mimarlık ve mühendislik şirketini kurdu. SHP üyeliğiyle aktif siyasete başlayan Arslan, 1991 yılında SHP'den milletvekilliği aday adayı, 1992 ve 1994 yıllarında da Çiğli Belediye Başkan aday adayı oldu. CHP'de partinin Çiğli ve İzmir kongre delegesi olan Arslan,   2014-2019 Dönemi Çiğli Belediye Başkanı olarak görev yaptı.

Editör: Duygu Kaya