İzmir’in popüler turizm merkezi Çeşme’de, TML Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından planlanan “Maja Luxury Resort Hotel” projesi için yeni bir adım atıldı. Mevcut yapılar üzerinde restorasyon yapılacak otel için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değil kararı aldı.

Dört gözle hasadı bekleniyordu: İzmir’de üreticiye umut oldu
Dört gözle hasadı bekleniyordu: İzmir’de üreticiye umut oldu
İçeriği Görüntüle

Proje kapsamında neler yapılacak?

Celal Bayar Mahallesi’ndeki mevcut yapılar kullanılacak ve bu yapılar 104 oda, 230 yatak kapasiteli 4 yıldızlı bir otele dönüştürülecek. Proje alanı, toplam 22 bin 500 metrekareyi kapsıyor. Proje bedeli 60 milyon 59 bin TL olarak belirlenirken, tesiste yüzme havuzu, 36 araçlık açık otopark, çeşitli büyüklüklerde açık ve yarı açık yemek alanları, Amerikan bar ve 4 adet snack bar gibi sosyal donatılar bulunacak.

Izmirin Tatil Cennetinde Yer Aliyor Bakanliktan Denize Sifir Otele Onay

“Projenin çevreye herhangi bir olumsuz etkisi olmayacak”

Proje raporunda otelin su ihtiyacının tamamen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin su ve kanalizasyon şebekesinden karşılanacağını belirtirken, inşaat aşaması olmadığından çevresel anlamda herhangi bir olumsuzluk yaşanmayacağını ifade edildi.

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ