İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından İzmir’de gerçekleştirilen eyleme katılan DİSK Genel-İş İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve Genel-İş 3 No’lu Şube üyesi Mine Bilir geçtiğimiz günlerde ifadeye çağrılmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Gümüştekin ve Bilir, tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilmişti. İki isim, "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla tutuklanmıştı.
Yaşananların üzerine, DİSK Ege Bölge Temsilciliği bir kampanya başlattı. DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nden yapılan paylaşımda, ifade özgürlüğünü savunan herkese çağrıda bulunuldu. Başlatılan kampanyada, Gümüştekin ve Bilir için destek mektupları yazılacak.
DİSK Ege Bölge Temsilciliği'nin kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde:
"Demokrasiyi, adaleti ve hukuku savunan İzmir 8 No’lu Şube Başkanımız Deniz Şahin Gümüştekin ve 3 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanımız Mine Bilir; haklı ve hukuksuz bir biçimde tutuklanmışlardır. Bu tutuklamalar, kadınların sendikal faaliyetler içerisinde de var olmasını engellemeye çabasıdır, ve kadın emeğinin görünür olmasını engelleme çabasıdır. Kadınlara gözdağıdır.
DİSK/Genel-İş 8 No’lu ve 10 No’lu Şube Kadın Komisyonları olarak arkadaşlarımızı yalnız bırakmıyor ve kadının emeğinin sesi daha da güçlü olsun diye bir mektup kampanyası başlatıyoruz.
İzmir 8 No’lu Şube Başkanı Deniz Şahin Gümüştekin ve 3 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Mine Bilir’le duygu ve düşüncelerimizi, ve yalnız olmadıklarına dair mektuplarımızı yazıyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız."