Yılbaşı gecesini evinde geçirmeyi planlayan İzmirliler, (bugün) 31 Aralık gecesi su kesintisi olup olmayacağını araştırıyor. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU), merak edilen soruya ilişkin resmi açıklama yaptı.

Kartal: 2026’da da iş barışının olduğu bir Büyükşehir göremeyeceğiz!
Kartal: 2026’da da iş barışının olduğu bir Büyükşehir göremeyeceğiz!
İçeriği Görüntüle

BU GECE SU KESİNTİSİ UYGULANMAYACAK

İZSU tarafından yapılan açıklamaya göre İzmir’de kuraklık nedeniyle belirli ilçelerde uygulanan planlı gece su kesintilerine yılbaşı gecesi için ara verilecek. Buna göre 31 Aralık gecesi planlı su kesintisi yapılmayacak.


İZSU’DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İZSU) tarafından yapılan açıklamaya göre Konak, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka, Balçova, Narlıdere, Güzelbahçe, Buca, Bayraklı, Bornova, Menemen, Gaziemir ve Menderes ilçelerinde her gün 23.00 ile 05.00 saatleri arasında gerçekleştirilen planlı su kesintileri bu gece uygulanmayacak.


TAKVİM GÜNCELLENDİ

İzmir genelinde su tasarrufu amacıyla başlatılan uygulama 6 Ağustos 2025 tarihinde devreye alındı. Uygulamanın ilk döneminde kesintiler üç günde bir olacak şekilde planlandı. Kesinti programı 9 Eylül tarihinden itibaren iki günde bir uygulanacak şekilde güncellendi. 10 Aralık itibarıyla ise planlı su kesintilerinin her gün yapılmasına karar verildi. Yılbaşında ise bu takvime kısa bir ara verilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ