İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz günlerde mart ayından itibaren toplu ulaşımda aktarmanın 120 dakika boyunca ücretsiz olacağını duyurmuştu. Ancak ücretsiz aktarma sistemi uygulamaya girmedi. İzmir'de ücretsiz aktarma neden uygulanmadı?

Ücretsiz aktarma teklifinin uygulamaya geçmesi için Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin onayı gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi iki kez UKOME'ye teklifi götürdü. Ancak UKOME üyeleri bu teklifi reddetti.

UKOME'nin teklifi reddetmesi nedeniyle ESHOT, İZULAŞ, İzmir Metro, Tramvay, İZDENİZ, İZTAŞIT ve İZBAN'da ücretsiz aktarma uygulanamıyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Soyer de duruma tepki göstererek, “Hemşehrilerimizin yararına olacağını düşündüğümüz bir hizmet daha siyasi çıkarlar uğruna engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

UKOME kimlerden oluşuyor?

Bu gelişme sonrası İzmirliler UKOME nedir, kimlerden oluşmaktadır diye merak etmeye başladı. İşte UKOME üyeleri...

İl Jandarma Komutanlığı, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü, TCDD 3. Bölge Müdürlüğü, TCDD Taş. A.Ş. İzmir Bölge Müdürlüğü, DHM İşl. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Başmüdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hiz. Düz. Genel Müdürlüğü, İzmir Bölge Liman Başkanlığı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, İzmir Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği, ESHOT Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, Zabıta Dairesi Başkanlığı, Ulaşım Koordinasyon Şube Müdürlüğü, Trafik Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Ulaşım Projeleri Şube Müdürlüğü, Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve İzmir Metro A.Ş Genel Müdürlüğü.

Editör: Özlem Çimen Durmaz