Disk Güvenlik-Sen üyeleri Ege Vakıfbank Genel Müdürlüğü önünde toplanarak basın açıklaması gerçekleştirdi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Değerli basın emekçileri ve mücadele arkadaşlarım konfederasyonumuza bağlı sendikamızın değerli yöneticileri temsilcileri sınıf dostları sendikamız DİSK/  GÜVENLİK SEN adına sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum. 
Disk Güvenlik-Sen olarak Vakıfbank özel güvenlik emekçiler ile 2 yıldır süren örgütlenme ve mücadele süreci yaşadık. Sınıf mücadelesinin bir tutumu ve gereği olarak Disk Güvenlik Sen olarak işçi arkadaşlarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.  
Vakıfbank güvenlik emekçilerinin seslerini duyurmak için gerek sosyal medyada gerek eylem alanlarında gerekse de TBMM çatısı altında sorunlarının dile getirilmesinde ön ayak olduk. 
Üye sayımız sendikamızın ilk örgütlenme sürecinde 750 civarına yaklaşmışken, ne yazık ki sarı sendika ve işveren iş birliği ile oluşturulan baskı ve korku politikaları neticesinde birçok üyemiz ne yazık ki sendikamızdan istifa ettirildi. Güvenlik emekçisi Çağrı Doğusoylu işten çıkartıldı. Güvenlik emekçilerinin gerçek hak ve mücadele örgütü olan sendikamıza yönelik işveren ve sarı sendika iş birliği ile gerçekleştirilmiş bu saldırı aslında Vakıfbank güvenlik emekçilerinin birliğine ve geleceğine dönük bir saldırı olduğunu çok iyi biliyoruz. 

Sarı sendikalar vaatlerini yerine getirmedi

Sarı sendikacılar yılardır her zaman yaptıkları gibi olmayan ve hiçbir zaman gerçekleşmeyecek olan vaatlerde bulunmaya devam ettiler. Söz verdikleri hiçbir vaadi yerine getirmedikleri yetmezmiş gibi Vakıfbank güvenlik emekçilerini yıllarca Yüksek Hakem Heyetinin karalarına mahkûm ettiler. 
Hakem kurulundan çıkan kararlar birer orta oyundan ibaret olduğunu elbette hepimiz çok iyi biliyoruz. Yıllardır asgari ücrete mahkûm bırakılarak çalıştırılan bizler ekonomik krizde yine en çok bedeli bizler ve bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz ödediler.  
Vakıfbank güvenlik emekçilerin en haklı ve meşru talebi kadrolu çalışma hakkıydı.  Biz DİSK/GÜVENLİK-SEN örgütü olarak bugüne kadar diğere kamu bankası olan Halk bankası ve Ziraat bankasındaki güvenlik emekçileri gibi kadrolu ve güvenceli çalışma hakkı istedik. Binlerce güvenlik emekçisi arkadaşımız için bu haklı ve meşru talebi sürekli olarak gündeme getirdik. Bu mücadelede sizlerin yanında olduk. 

Özel güvenlikçileri oyalamayın!

Lakin gelinen noktada sarı sendikal anlayış tarafından korku politikası oluşturulmasıydı bugüne güvenceli ve kadrolu çalışma talebimizi ülkenin her yerinde direniş çadırları ve diğer etkinliklerle görünür hale getirecektik. Bu gün burada yaptığımız basın açıklaması bir başlangıç 
Şimdi bir kaç tane sizlerin içinden seçmiş oldukları arkadaşlarınızdan yılda 30+30 ikramiye, %50 maaş farkı, kıdem tazminatını 40 günden hesaplama, özel sağlık sigortası gibi vaatlerde bulunuyorlarmış.  
Bu vaatlerde bulunan sendika yöneticilerine sesleniyorum; 
Özel güvenlik emekçilerinin yaşadıkları bu güvencesizliğe son verecek olan kadro hakkını gerçekleştireceğinize dair söz verin biz de ertesi gün hemen yaptığımız yetki itirazını geri çekelim. 
Ama biliyoruz ki bunu yapamayacaksınız!. Yine özel güvenlik emekçilerini oyalayacaksınız. 
Buradan Vakıfbank yöneticilerine sesleniyoruz; Sözde tayin diyerek Km’lerce uzak şubelere sürüyor, Mobbing uyguluyorsunuz derhal bu uygulamadan vaz geçin!  Mobbing baskılara son verin! Geçen Perşembe günü Manisa merkezde görevli Aydın Efe arkadaşımızı Soma’ya sürdünüz. Bu tayin adı altında sürgünlere son verin. İşçilerin huzuru kaçtığında sizlerde de huzur olmayacak!  
Buradan Değerli Arkadaşlar sizlere sesleniyorum Biz Kadrolu olmanız için sizleri DİSK-GÜVENLİK SEN çatısı altında birleşmeye davet ediyorum. Birlikte korkmadan yılmadan hakkınız olan ‘’Kadrolu, Güvenceli’’ çalışma hakkını hep birlikte  mücadele ede ede alalım.”

Editör: Esra Seyirden