BATUHAN KAYA/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi ve DEM Parti arasında günlerdir süren ve İzmir dahil birçok kentte yerel seçimler için yapılan ittifak pazarlıkları sonuçsuz kaldı. DEM Parti İzmir’de 28 ilçe ve Büyükşehir’de aday çıkarma kararı aldı. DEM Parti MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, ittifak görüşmelerinin neden sonuçsuz kaldığı konusunda İz Gazete’ye konuştu.

Güleryüz, öncelikle sadece Kiraz ve Beydağ’da aday çıkarmayacaklarını beyan ederek, “Büyükşehir Belediye eş Başkan adaylarımız Akın Birdal ve Türkan Arslan oldu. Bununla beraber 28 ilçede aday çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Ana muhalefet partisinin dar görüşü…

CHP’nin ittifak konusundaki dar ve parti, hatta kişi eksenli görüşlerinin ittifak olmamasına yol açtığını ifade eden Güleryüz, “İzmir’de ve Türkiye’nin batı yakasının bütün illerinde sonuna kadar kent uzlaşısı kapsamında ana muhalefet partisiyle görüşmeler yürüttük. Bizim derdimiz dar parti çıkarları konusunda bir politik tutum belirlemek değildi, kesinlikle Türkiye halklarının çıkarlarını gözeten bir yaklaşım içerisinde olduk. Amacımız, demokratik yerel yönetim sisteminin Türkiye metropol kentlerinde temsiliyet bulmasıydı ancak bu konuda ana muhalefet partisinin dar, parti eksenli hatta kişi eksenli düşünerek halklarımızın çıkarına uyan bir sonuç ortaya çıkmamıştır. Bu yüzden de biz İzmir’de en güçlü adayla ‘bu yarışta varız’ dedik” dedi.

Artık İzmir’de DEM zamanı diyoruz

İzmir’de artık DEM zamanı olduğunu ve İzmirli yurttaşlar için sahada olacaklarını kaydeden Mahfuz Güleryüz şöyle konuştu:

“Herhangi bir pazarlık yapmadık, bunu net olarak söylüyorum. Bir pazarlık eksenli görüşmeler yönetmedik. Biz, bir zihniyetin değişme ihtimalini öngörerek görüşmeler yaptık. Demokratik belediyecilik anlayışı üzerine görüşmeler yaptık. Ana muhalefet partisi, CHP, dar parti hesapları, kişisel hesaplar ve eksenli tutum yürüttüğü için görüşmeler sonuçsuz kaldı. Artık İzmir’de DEM zamanı diyoruz.”

Editör: Duygu Kaya