CHP İzmir’de kongre maratonu devam ediyor. Kenttin metropol ilçelerinden Konak’ta 21 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek kongre öncesi mevcut başkan Ozan İlgazi’den flaş bir açıklama geldi. Hafta sonu yapılacak kongrede aday olmayacağını belirten İlgazi, Orçun Altanhan’ı destekleyeceğini söyledi.

Belediye yönetimini işaret etti

Kongre sürecine belediye yönetiminin müdahil olduğunu savunan İlgazi, “Belediye gücü işçiler üzerinde baskı aracı yapılmakta, delegelerimiz işten çıkarma ya da iş vaadiyle yönlendirilmeye çalışılmaktadır” dedi.

İlgazi’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:
“Cumhuriyet Halk Partisi Konak İlçe Başkanlığı görevini bugüne kadar onurla, ilkelerimize bağlı kalarak yürüttüm. Bu süreçte tek rehberim partimizin kurucu değerleri ve örgütümüzün ortak iradesi oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, bir milletin dönüşümünü sulh ve demokrasiyle, halkın iradesini temsil ederek başarmış bir partidir. Bizler için esas olan kişi ya da grupların çıkarı değil; örgütümüzü iktidara taşıyacak ve halkımızla bütünleştirecek ilkeler ve değerlerdir.

Izmirde Chpli Ilce Baskani Aday Olmayacagini Acikladi Belediye Yonetimine Baski Tepkisi

Ne yazık ki bugün bu değerlere gölge düşüren gelişmelere tanık oluyoruz. Yaklaşan ilçe kongresinde bazı uygulamalar, örgüt kültürümüzü ve ilke siyasetimizi zedelemektedir. Belediye gücü işçiler üzerinde baskı aracı yapılmakta, delegelerimiz işten çıkarma ya da iş vaadiyle yönlendirilmeye çalışılmaktadır. Oysa Cumhuriyet Halk Partisi’nin en büyük gücü her zaman olduğu gibi özgür iradedir. CHP, özgür iradenin partisidir; buna kimse zarar veremez.

Bu baskılar yalnızca işçilerimizle sınırlı kalmamış, dış müdahalelerle daha da ağırlaşmıştır. Daha da vahimi; AKP’li bir muhtar, belediye başkanı tarafından aranarak delege listesi istenmiştir. CHP kadrolarının belirleneceği kongremize dış müdahale yaratılmak istenmiştir. Bu, partimizin bağımsız iradesine gölge düşürme girişimidir. Buna asla izin vermeyeceğiz.

Konak İlçe Örgütü’nün emektarından çarpıcı miting tepkisi
Konak İlçe Örgütü’nün emektarından çarpıcı miting tepkisi
İçeriği Görüntüle

Partimizin geleceği, işçimizin ekmeği ve delegelerimizin özgür iradesi kırmızı çizgimizdir. Hiçbir işçimizin, hiçbir delegemizin ya da ailelerinin ekmeğiyle oynanmasına göz yummayız. Delegelerimizin iradesi iş vaadiyle ipotek altına alınamaz. Kongre sürecindeki işe alımların şeffaflığını ve doğruluğunu titizlikle takip edeceğiz.

Cumhuriyet Halk Partisi hiç kimsenin tekelinde değildir. Hiç kimse çıkarları için partimizi ve kurumsal kimliğimizi tartışılır hale getiremez. CHP, dün olduğu gibi bugün de halkın partisidir.

Ülke siyasetinde iktidarın otoriter baskıcı anlayışı, siyaseti ilkesizleştirmiş, emeğin değerini yok saymıştır. Bu ortamda bizim siyasetimiz daha fazla ilke, daha fazla demokrasi, daha fazla eşitlik, daha fazla özgürlük ve emeği üstün kılmak olmalıdır. Çünkü bizler, kişileri değil; kurucu değerlerimizi, örgüt kültürümüzü ve emek temelli siyaseti öncü kılmak zorundayız.

Gerçek dönüşüm; örgütü büyüten değerlerle mümkündür. Bu değerler de yerel siyasetin kalbi ilçemizde, mahallelerimizde, yıllardır emek veren yol arkadaşlarımızla hayat bulur. Halktan ve haktan yana duran, adaleti ve eşitliği esas alan, özgür iradeyi üstün tutan bir siyaset anlayışı; örgütümüzü içeriden güçlendirecek, Konak’ta kök salacak ve partimizi iktidara taşıyacaktır.

İşte bu anlayışla, yol arkadaşım Orçun Altanhan’ın adaylığını desteklediğimi ilan ediyorum. Orçun Altanhan; gençlik kolları başkanlığı görevinde örgütümüze emek vermiş, Belediye Meclisi üyeliğinde halkın sorunlarını partimizin ilkeleri doğrultusunda dile getirmiş, Konak’ın sokaklarını ve mahallelerini yakından bilen bir isimdir. Onun adaylığı, yalnızca kişisel bir tercih değil; emeğin üstün kılındığı, gençliğin temsiliyetinin güçlendiği, örgüt kültürümüzün sürdürüldüğü ve partimizin ilkelerine sahip çıkıldığı bir anlayışın ifadesidir.

Makamlar gelir geçer; aslolan partimizin kurucu değerlerine sadakat ve halkımıza karşı sorumluluğumuzdur. Bizim yolumuzda kişisel çıkarlar değil, örgütümüzü büyüten emek, ilkeler ve halktan yana siyaset vardır.

Ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleri yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir:

“Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”

Bu sözün ışığında; onurlu ve kararlı yürüyüşümüzü en güzel anlatan dizelerden biri de Nazım Hikmet’indir:

“Yürümek;

yüreğini yumruklarının içine koyup,

dost omuzbaşlarını yanında duyup,

karanlığın gözüne bakarak yürümek…”

Bu duygu ve düşüncelerle, yaklaşan kongremizin partimize, örgütümüze ve Konak’a hayırlı olmasını diliyor, tüm yol arkadaşlarıma başarılar temenni ediyorum.”

Muhabir: ALEYNA ARSLANBAŞ