Gizem TABAN ŞEBER- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, partide yaşanan son gelişmelere ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu.   

İzmir İl Başkanı Doğan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in olağanüstü kurultayda aday olmama kararına yönelik, “Bir il başkanı olarak bu konuda yorum yapmam makamım gereği doğru olmaz ancak şunu söyleyebilirim; Genel Başkanımız, partimizin kurucusu, sadece partimize değil ülkemize de çok emeği olan, Türk siyaseti için çok önemli bir isim...Bu nedenle, aday olmamasına şahsi olarak üzüldüm. Partimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Destek açıklaması doğru olmaz

Genel Başkanlığa aday olan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nu destekleyip desteklemediğine yönelik soruya yanıt veren Doğan, “Bir il başkanı olarak bir aday hakkında destek açıklaması yapmam doğru olmaz.  Delege de değilim, oy hakkım yok. Ama Sayın Dervişoğlu, partimizin kurucularından, sadece İzmir’in değil Türk siyasetinin önemli figürlerinden biri… Partimiz açısından hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kendisiyle istişare etmedim

Geride kalan yerel seçimde İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale’nin partiden istifa etmesi hakkında görüşlerinin sorulması ve Özlale’nin yerel seçimin ardından yaptığı basın toplantısında, “Başarısızlığı üstlenmeye hazırım” sözlerinin hatırlatılması üzerine İl Başkanı Doğan şöyle konuştu: İstifası ile ilgili kendisiyle istişare etmedim. Hangi saiklerle olduğuna dair bilgim yok. O yüzden bu konuda yorum yapmam doğru olmaz. Kendi iradesidir, saygı duyuyoruz.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz