İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en köklü şirketlerinden olan İZELMAN’da çalışan yaklaşık 8 bin işçiyi yakından ilgilendiren banka promosyon ihalesi dün gerçekleşti. 3 yıllık promosyon için en yüksek teklifi 52 bin 500 TL ile İş Bankası verdi. Genel-İş Sendikası teklife itiraz ederken, ihalenin iptal edilmesini talep etti.

izelman-iscisinden-promosyon-isyani-bizimle-dalga-gectiler

8 bin personel çalışıyor

İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Genel İş İzmir 3 Nolu Şube Başkanı Serap Yılmaz, 8 bin personelin olduğu bir şirkette bu teklifin kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Teklif 52 bin 500 lirada kaldı. Biz de 8 bin personelin olduğu bir yerde bu rakamı kabul etmeyeceğimizi beyan ettik. İşverene de bildirdik. Komisyonda hem ben hem de 1 Nolu Şube Başkanımız Engin Topal var. Komisyondaki genel müdür ve insan kaynakları müdürü de aynı rahatsızlığı yaşadı. Çünkü bu beklemediğimiz bir teklifti. Dolayısıyla iptal olması için gerekli bilgiyi verdik. Memurlara 96 bin 300 lira promosyon verilmişti. İZELMAN personeli memurun işini yapan mühendis, mimar, doktor, iş sağlığı güvenliği, itfaiye, ESHOT gibi şu anda belediyenin en etkili personelinin var olduğu ve eski bir şirket. Burası aynı memur arkadaşlar gibi işe başlayıp emekli olduğumuz bir yer. Çok fazla personel giriş çıkışı olmayan bir şirket. Bugün memurların 96 bin 300 lira promosyon aldığı bir yerde İZELMAN personeli olarak bu ücreti kabul etmiyoruz” bilgisini verdi.

İzmir sanatla büyüyor: Oda Orkestrası yeni sezona hazır, açılış 8 Ekim’de
İzmir sanatla büyüyor: Oda Orkestrası yeni sezona hazır, açılış 8 Ekim’de
İçeriği Görüntüle

Bankalar bizimle alay ettiler!

Teklif edilen rakamın maaş ortalamasının da altında kaldığını belirten Yılmaz, “Bankalar bizimle dalga geçtiler. Şu anda Yapı Kredi Bankası ile çalışıyoruz. Neredeyse her gün emeklilere 2 7 bin lira promosyon vereceğiz diye mesaj atan Yapı Kredi, ihalede 20 bin liranın üzerine çıkmadı. Dün çok tuhaf bir ihale oldu. Hiç beklemiyorduk. İşçiler olarak bize maaş ortalamamızın altında bir ücret politikası uyguladılar. Kabul etmiyoruz” diye konuştu.

Izelman Iscisinden Promosyon Isyani Bizimle Dalga Gectiler (2)

Teklif edilen rakam işçilerin moralini bozdu

Genel İş İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Engin Topal ise teklif edilen rakamın işçilerin moralini bozduğunu ifade ederek, “Bir ihale yapıldı, 52 bin 500 lira ile İş Bankası’nda kaldı. Bu rakam işçilerin moralini bozdu. Komisyon olarak itirazımızı yaptık. Yenilenmesini talep ediyoruz. Rakamın mutlaka yeniden değerlendirilmesi gerekiyor. Teklifler komedi. Memurların promosyon ihalesinde 96 bin 300 lira verilmişti. Bugün emeklilere 25-27 bin TL promosyon verilirken bu teklifi kabul etmiyoruz” dedi.

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN