Gizem TABAN/İZ GAZETE- İYİ Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Avukat Ülkü Doğan, 22 Ocak’ta gerçekleşecek İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olacağını açıkladı. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın milletvekili aday adayı olmak için yeni dönemde il başkanlığına aday olmayacağını açıklamasının ardından adaylık açıklamaları peş peşe geldi. İl Başkanlığı için bugüne kadar; Öztürk Keskin, Sinan Bezircilioğlu, Şakir Genç ve Oğuzhan Yar, adaylığını açıklamıştı. İYİ Parti İzmir Seçim İşleri Başkanı Avukat Ülkü Doğan da il binasında yaptığı basın açıklamasında il başkanlığına aday olduğunu duyurdu. Doğan, İYİ Parti İl Başkanlığı görevi için adaylığını açıklayan beşinci isim oldu.

c8cbea07-b135-4377-884d-6aeb1ff8a259

‘SERDENGEÇTİSİ ÇOKTUR’

“Genel başkanı kadın olan bir partide, İzmir gibi demokrasi ve hoşgörünün merkezi olan bir şehirde neden bir kadın il başkanı olamasın diyerek İYİ Parti İl Başkan Adayı olarak huzurlarınızdayım” sözleriyle konuşmasına başlayan İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Ülkü Doğan, “Öncelikle, aday olan diğer tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Ortak amacımız İYİ Parti’yi iktidar, Genel Başkanımızı da Başbakan yapmaktır. İl kongremizin, hak edenin kazandığı demokrasi şöleni gibi geçecek bir seçim ile sonlanmasını temenni ediyorum. İYİ Partiye hizmet etmek isteyen başkan adaylarımızın sayısının çok olması aslında partimize teveccühün ne kadar yüksek olduğunu da göstermektedir. Unutulmamalıdır ki bu tarz olaylar ancak iktidara yürüyen partilerde yaşanır. İl başkanlığı zor bir görevdir. Çocuklarını, eşini, aileni ihmal edersin. Gecen gündüzün olmaz. Bin türlü baskı ve engellemeye karşı mücadele edersin. Bu zor göreve bu kadar talep varsa bilinmelidir ki bizim partimizin serdengeçtisi çoktur” açıklamalarında bulundu.

‘ARZUMUZ BAYRAM SORFASI’

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken İYİ Partili Doğan, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Doğan, şunları söyledi: “Bir yanda ekonomik sıkıntı ile beli bükülen milletimiz, diğer yandan ayrıştırıcı kutuplaştırıcı bir siyasete kurban ediliyor. İşsizlik, hayat pahalılığı, adaletsizlik, sağlık ve eğitim sistemimizdeki çarpıklıklar ile boğulan Ülkemizde bugün Sayın Meral Akşener ve İYİ Parti milletimizin tek umudu olmuştur. Bize düşen de bu teveccühe layık olmaya çalışmaktır. Partimizin iktidara yürüdüğü şu günlerde, yaklaşan ve Türkiye'nin kader seçimi olarak gördüğümüz genel seçimlere birkaç ay kala ayrıştırmadan, bütünleştirerek, tüm teşkilatları ile birlikte ve bir olarak çalışacak bir il yönetimi ile delegelerimizin karşısına çıkarak desteğinize talip olacağız. Genel Başkanımız, genel merkezimiz, milletvekillerimiz belediye başkanımız ve 30 ilçemizin birlik ve uyum içerisinde olacağı bayram sofrası kurmayı arzu ediyoruz. Bizler Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine ve Büyük Atatürk'ün ortaya koyduğu vizyona inanan, bu yolda Sayın Meral Akşener'in liderliğiyle iktidara yürüyen ve sadece partimizin başarısı için yola çıkmış kişileriz.”

‘DOĞRU KARARI VERECEKLERDİR’

Kongreye yönelik mesajlar veren İYİ Parti İl Başkan Adayı Doğan, “Ben bu partinin kuruluşundan bu yana buradayım. Kurucu İl Yönetim Kurulu üyesiyim. Halen Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısıyım. Bu parti bizlerin çocuğumuz gibi. Onu birlikte büyüttük. Ailemizden, çocuklarımızdan, özel hayatımızdan, sosyal hayatımızdan feragat ettik. Yeri geldi yağmurda sokakta çalıştık, yeri geldi tek bir üye kazandırmak için çaba harcadık. Ben bu salonda olan olmayan neredeyse herkesin çocuğunu, çocuğunun hastalığını, evladının hatta torunun nişanını, derdini sıkıntısını bilirim. Velhasıl tüm arkadaşlarımın iyi ve kötü günlerine ortaklık etmişliğim vardır. Ben bu teşkilatı tanıyorum, bu teşkilatı biliyorum ve o yüzden sadece teşkilatımla, partililerimle yani sizlerle yürüyorum. Şahsen benim tek dayanağım; İYİ Parti delegelerimizin şaşmaz ferasetidir. Müdahaleye, Manipüleye, hedef göstermeye bakmadan partimiz için en doğru kararı vereceklerine olan inancımdır. Bundan 100 yıl önce; kadınlarına, yükselmeyi hedef gösteren, büyük bir vizyonun ve 25 Ekim 2017'de ülkenin gidişatını değiştirme kararlığıyla yola çıkan o cesaretin, İzmir'de iktidarı sırtlayacak neferleriyiz. Bu yolculuğun sonu İYİ Parti'yi iktidar, Sayın Meral Akşener’i Başbakan yapacaktır” diye konuştu.

‘İLÇE BAŞKANLARI’ SORUSU: BEİS YOKTUR

İYİ Partili Doğan, adaylık açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bazı ilçe başkanlarının İl Başkan Adayı olan Sinan Bezircilioğlu’na destek açıklaması yapması ile ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Doğan, “Kongre süreçlerinde bunlar doğal… Kıymetli ilçe başkanlarımızın iradelerini açıklamasında bir beis yoktur. Kim kazanırsa kazasın 30 ilçe başkanımızı, teşkilatımızı kucaklamalıdır. Ben öyle yapacağım” dedi. Adaylığı ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve TBMM İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ile istişare yapıp yapmadığına yönelik soruya da yanıt veren Doğan, “İki milletvekilimizi de aradım, istişarelerde bulunduk. Genel Başkanımıza da ulaşmaya çalıştım, Özel Kalem Müdürü Esma Hanım ile görüştüm” ifadelerini kullandı.

Editör: Duygu Kaya