İYİ Parti Menderes Belediye Başkan adayı Ergun Özgün, İzTV’de yayınlanan Seçime Doğru Programı’na konuk oldu. Özgün, CHP’li Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan ve CHP Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek’e eleştiriler getirdi.

Özgün, Menderes Belediyesi’nin son 5 yıllık dönemde belediyenin yaptığı satışları eleştirerek, “Menderes Belediyesi’nin aldığı satış kararları “oy birliğiyle” Belediye Meclisi’nden geçmiş. 27 Mart’ta çıkacak satış ilanları var, seçime 2 gün kala satışa çıkacaklar. Bu konuda bilgi de edinemiyoruz, gazeteciler de soruyor ama kimse cevap vermiyor. Bu malların tamamı vatandaşındır, CHP’nin adayı, AKP’nin adayı, gidin öğrenin kardeşim, neden satılıyor bu mallar? Hangi projeniz yarım kaldı da bu malları satıyorsunuz, gavurdan mal kaçırır gibi satış yapıyorlar. 70 milyon TL’lik satışa neden ihtiyacınız oldu? Bu parayı harcayacak ne gibi bir ihtiyacınız oldu?” dedi.

Yüzde 90 şekillendi

Menderes’teki seçmenlerin oy oranlarının büyük oranda şekillendiğini ifade eden Özgün, “Çok yoğun bir kampanya süreci geçirdik. Ekonomik imkanlar, toplum içerisinde partinizin karşılığı ve tabanı, STK’lar, örgütler, muhtarlıklarla kurulan diyaloglar bir bileşen oluşturdu. Tüm adayların alacakları oylar yüzde 90 oranında şekillendi gibi görünüyor. İnsanlar 5 yıllık mevcut yönetimi değerlendiriyor, yapılan ve yapılamayanları hatırlıyor ve eğer adayların hiçbir izi ve varlığı söz konusu olmamışsa bunları da değerlendiriyor. Menderes’te yüzde 10 gibi bir kararsız seçmen görüyorum” diye konuştu.

5 yılda ne yapıldı?

CHP’li Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan’ı eleştiren Özgün, “İnsanlar, ‘Başkanım biz ikisini de gördük ama sizin dönemizde yaşadıklarımızı yaşamadık. Ne yapıldıysa sizin dönemizde yapıldı’ diyorlar. Bu tabi ki bizim için çok önemli, gittiğimiz her toplantıda, ‘Gözümüzden kaçan şeyler olabilir, bizleri uyarın’ diyoruz. Menderes’te son 5 yılda yapılan hiçbir şey yok. Örnek veriyorum Özdere’ye 5 yılda ne yapıldı?” ifadelerini kullandı.

Yurttaşa hesap versinler

Belediye başkanlık görevi bittikten sonra kendisinin halka hesap verdiğini ve mevcut yönetimin de aynısını yapması gerektiğini söyleyen Özgün, “29 Mart 2014’te belediyenin anahtarını teslim ettim, ceketimi aldım ve halkın karşısına çıkarak miting yaptım. Bugüne kadar Menderes Belediyesi’nin kime ne kadar borcu var söylesinler, emanetçi gelsin ve mal sahibine biz nasıl yaptıysak öyle hesap versin” diye konuştu.

Sıkıntılı günler bekliyor

Belediyenin satışları ve son 5 yıldaki hizmet eksikliği nedeniyle Menderes’i sıkıntılı günler beklediğini iddia eden Özgün, “Menderes’in önümüzdeki günleri çok sıkıntılı olacak çünkü liyakatli kadrolar yok, kasada para yok, çok fazla borç var, bütün mallar satıldı ve gelecekle alakalı devam eden proje yok. Menderes Belediyesi’nin ihale yapıp da döktüğü 1 metrekare asfalt yok. Büyükşehir Belediyesi’nin döktüğü asfaltta 10 kilometre ya vardır ya yoktur. Biz, kendi dönemimizde 200 kilometre asfalt döktük, 5 metrelik yolu 15 metre yaptık, 7 metrelik yolu 20 metre yaptık” şeklinde konuştu.

Satışlar oy birliğiyle

Menderes Belediyesi’nin aldığı satış kararlarının belediye meclisinden oy birliğiyle geçtiğini söyleyen Özgün, “27 Mart’ta çıkacak satış ilanları var, seçime 2 gün kala satışa çıkacaklar. Bu konuda bilgi de edinemiyoruz, gazeteciler de soruyor ama kimse cevap vermiyor. Bu malların tamamı vatandaşındır, CHP’nin adayı, AKP’nin adayı, gidin öğrenin kardeşim, neden satılıyor bu mallar? Hangi projeniz yarım kaldı da bu malları satıyorsunuz, gavurdan mal kaçırır gibi satış yapıyorlar. 70 milyon TL’lik satışa neden ihtiyacınız oldu? Bu parayı harcayacak ne gibi bir ihtiyacınız oldu?” dedi.

Çiçek'e maden şirketi salvosu

CHP’nin Menderes Belediye Başkan adayı İlkay Çiçek’e, Menderes’te faaliyet gösteren Altın Madeninin genel müdürüyle olan münasebeti üzerinden yüklenen Özgün, “CHP’nin bugünkü belediye başkan adayı, Menderes’teki altın madenini işleten şirketin genel müdürü ile, bir balık restoranında yemek yiyor. Güzel bir yerde yemek yedikten sonra çıkıyorlar ve bu arkadaş, ‘Menderes’in geleceğiyle alakalı projelerde mutabık kaldık’ gibi bir şey söylüyor. Ben Aziz Bey’e de söyledim, ‘Biz ilçemizi rakı masalarına meze yapmayız’. Gece gündüz ne mücadele verilmesi gerekiyorsa veririz. Geçmişte yaptıklarımız, insanların emanetlerini sorunsuzca teslim etmemiz bizim garantimizdir. Menderes’in geleceğini ve bugününü bu kadar hoyratça kullanmak kimsenin hakkı değil, herkes Menderes’i korusun ve kollasın. Bugün Menderes’in borçlarını, yapılanları ve yapılmayanları sorgulamıyorsan senin düne ait hafızan dahi yoktur, bugünün farkında değilsindir ve sen burayı hobi bahçesi zannediyorsundur” diye konuştu.

Özdere'ye pazaryeri sözü

Özdere’ye Kapalı Pazaryeri Projesi’ni açıklayan Özgün, “Özdere’de meydan projemiz vardı, bu yapıldı ama işlevsel olmaktan çıktı, altında otopark var ve üstünde pasif kullanım alanları oluştu. Oraya nikah salonu ve kongre merkezi yapacağız. Özdere’ye Kapalı Pazaryeri yapacağız, Gümüldür-Özdere bölgemizde sahillerimiz talan ediliyor. Dışarıdan gelmiş birileri şezlong şemsiye atıyor ve ‘Sen denize giremezsin, havlunu atamazsın’ diyor. Biz bıraktığımızda böyle bir şey yoktu, bunları biz temizleyeceğiz” diye konuştu.

İddialı mesaj

Yayın sonunda Menderesli hemşerilerini mesaj gönderen Özgün şöyle konuştu: “Hepiniz her şeyi çok net görüyor ve değerlendiriyorsunuz. Bugün, bizim yaptıklarımız ortadadır. Kirlettiler, tahrip ettiler ama emin olun ki gelecek günlerde yapacaklarımız çok daha büyük olacak. Menderes ilçesini İzmir’in çöplüğü de yaptırmayız, verdiğiniz emanete de sahip çıkarız. Biz, ne yapacağımızı biliyoruz. Deneyimimiz var, donanımımız var, iddiamız var. Bizlere güvenmeye devam edin, sizler bize güvendikçe gelecek çok daha güzel olacak.”

Editör: Tuğkan Üsküp