NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE – İYİ Parti İzmir İl Başkan Adayı Avukat Ülkü Doğan, İz TV’de yayınlanan Özgür Coşkun ile Politik’İz programının konuğu oldu. Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek il kongresi öncesi beşinci aday olan Doğan, adaylık kararından çalışmalarına kadar birçok açıklamada bulundu. Kongreyi bayrak yarışı olarak niteleyen Doğan, kim kazanırsa kazansın parti için başarılı olacağının altını çizdi. 

özgür coşkunla

Son 10 yıldır aktif siyasetin içerisinde olduğunu söyleyen Doğan, “Niyetim İYİ Parti İzmir’de ilk kadın il başkanı olmak. Kadın elinin Türkiye’ye çok iyi geleceğini düşündüğüm için Meral Akşener ile yol yürümeye karar verdim. Kurulduğu günden beri İYİ Parti’deyim. Hepimizin hayatının odak noktası politika aslında. Eğer çözüm istiyorsak o sorunun çözümüne ortak olmalıyız. Sadece şikâyet etmemiz yetmez. Çözüm odaklı biriyimdir. Türkiye’nin gidişatından duyduğumuz rahatsızlık taşın altına elimizi koymamızı gerektirdi” diye konuştu.

ülkü doğan (4)

HERKES TANIYOR

Adaylığını geç açıkladığı eleştirilerine cevap veren Doğan, “Geç çıkmadım, 5 yıldır partinin içerisindeyim. Zaten herkes tanıyor. Kendimi anlatmak için bir zamana ihtiyacım yoktu. Sadece İzmir büyük bir ilçe. Tüm teşkilatlarımızı gezmek zaman alıyor. 4 aday da erkekti. Bir kadının eksik olduğunu düşündüm ve 5’inci aday olarak çıktım” dedi.

Neden aday olduğunu da açıklayan Doğan, “İYİ Parti’nin her bir ferdi her türlü görevi yapabilecek liyakate sahiptir. Bu yüzden her göreve talip olabilir. Bir eksik olmasından ziyade hepimiz yapabiliriz. Ben daha iyi yapabilirim dedim. Bu yüzden de aday oldum. Teşkilatı biliyorum. Teşkilatın sorunlarını, ihtiyaçlarını ve çözümleri de biliyorum. Büyük bir hayalimiz var. İzmir’in anahtarını Genel Başkanımız Meral Akşener’e teslim etmek” şeklinde konuştu.

Öncelikli hedeflerinin genel seçim olduğunu aktaran Doğan, “Türkiye’nin kader seçimi diyoruz. Türkiye’nin ikinci yüzyılında parlamenter sisteme dönebilmemiz için belki de yapacağımız son seçim. Genel Başkanımız bunu her konuşmasında söyledi. Öncelikli hedefimiz bu. Sonrasında da liderlerin siyasi etik, nezaket kurallarına uyarak rekabet ettiği süreci başlatacağız. Artık ötekileştiren, kutuplaştıran, ayrıştıran siyaset anlayışını tarihe gömeceğiz” ifadelerini kullandı. 

YETERLİ TECRÜBEDEYİM

Seçilmesi halinde nasıl bir il başkanı olacağını da anlatan Doğan, “İl başkanlığını bir orkestra şefi olarak görüyorum. Görevi; notaları, enstrümanları doğru şekilde kullanmaktır. Elbette hiçbir başarı tek bir kişiye ait değildir. Çok geniş kadromuz var. İyi bir organizasyonla o sinerjiyi yaratacağız. Kadının nezaketiyle dokunuşlar yapmak istiyoruz ama bu ekiple yol yürümek birinci hedefim. Son 10 yılda 8 seçim geçirdik. Son 5 yılımda da bir yerel seçim yaptık yani yeterince tecrübeliyim. Tecrübelerimi doğru aktaracağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Meral Akşener'le

AKŞENER’LE UMUT GELDİ

İYİ Parti İzmir'de İlk kadın il başkanı olmak istediğini vurgulayan Doğan, “İlkleri başarmak bizim işimiz. Genel Başkanımız siyasete girdiğinden beri siyasette çok şey değişti. Kadınlara özgüven geldi, umut geldi. Çok güzel bir rol model. Benim için de bir ilham kaynağı. Benim de en büyük arzum başka kadınlar için rol model olabilmek. Siyasette bir umutsuzluk vardı, Meral Hanım umut oldu. İnsanlar Meral Akşener’e çok güveniyor ve çok inanıyor. Bu büyük bir sorumluluk. Buna layık olabilmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’NİN UMUDU

6’lı Masa’ya yönelik değerlendirmelerde de bulunan Doğan, “6’lı Masa Türkiye’nin umudu. Eleştiriler olacaktır, eleştiriler iyidir; İlerlemeyi sağlar. Türkiye’de ne yazık ki eleştiriden ziyade kötüleme var. Yapıcı eleştirilere kimse kulak tıkamaz. O masada oturan herkesin tek bir hedefi var. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında Türkiye’yi içine düştüğü bu kötü durumdan kurtarmak adayın isminin ne olduğu çok önemli değil. Çünkü hedefimiz bir. Başarıya ulaşacağımızı da biliyorum” ifadelerini kullandı.

HER GÖREV ONURLU

Saha çalışmalarını da anlatan ve gitmediği birkaç ilçe kaldığını belirten Doğan, “Onları da iki günlük bir organizasyonla bitireceğimizi düşünüyorum. Her ilçeye gittiğimizde evime gitmiş gibi hissediyorum. Birçok insanı çok yakından tanıyorum. Dertlerini, sorunlarını biliyorum. Her şeyden önce sahada birlikte çalışmışlığımız var. 2018’de milletvekilliği adaylığı süreci de geçirdim. O zaman da çok dolaştım. O yüzden hep tanıdık yüzlerle birlikteyiz. Birbirimizi de seviyoruz. En büyük kazancım insanların kalbine dokunmak oldu. Katıldığım toplantılarda sorular da geliyor. Proje yapmayı çok severim. Komisyonlar kurmayı severim. Bunu bildiklerinden bu konuları çok konuşmuyoruz. En çok sorulan soru, milletvekili adaylığından neden vazgeçtiğimdi. Nedeni de teşkilatımın ısrarlı ricalarıydı. O teşkilat şimdi de beni il başkanlığı adaylığı koltuğuna oturttu. Vekillik adaylığından vazgeçmeye değerdi. Çünkü teşkilattaki her görev çok onurlu” diye konuştu.

Kongrede 5 adayın olmasının demokrasinin göstergesi olduğunu ifade eden Doğan, “Sahaya çıktığımızda partimize olan teveccühü görüyoruz. Bu zor göreve bu kadar talibin olması güzel bir şey; zoru seven insanların olduğunun göstergesi” dedi.

ülkü doğan (2)

İRADEYE İPOTEK OLMAZ!

İlçelerin adayları destekleme noktasında renklerini belli etmesinin bir sorun yaratmadığını dile getiren Doğan, “Kongreye 671 delegeyle gidiyoruz. Tüm adaylar delegenin huzuruna yaptıklarımız ve yapacaklarımızı anlatarak çıkıyor. Bizi dinledikten sonra karar verecekler. İYİ Partili hiçbir insanın iradesine ipotek konulacağını düşünmüyorum. Çünkü bu parti sorgulayanların kurduğu bir parti. Hele İzmir gibi muhalefeti seven bir kentte yaşayan İYİ Partili herkes sorgulayarak karar veriyor” açıklamasında bulundu.

KADINLARA ÖNCELİK

Yapacağı çalışmalara da değinen Doğan kadınlara öncelik vereceğini söyleyerek şöyle konuştu: “Başarıya mahkûmuz, başarılı olacağımıza inanıyorum. Omuzlarımızda hem millete verdiğimiz sözün yükü var hem de hemcinslerimize rol model olma arzusu var. Dolayısıyla yükümüz ağır. Projeler çok ancak bunu şimdiden açıklamak istemiyorum. Teşkilat projeleri biliyor. Hemcinslerime torpil geçeceğimi söylemek istiyorum. Siyasete erkeklerden geç başladığımız için aradaki farklı kapatmak istiyoruz. 2023’te de bir erkeği koltuğundan kaldırma niyetindeyiz. Kadınlarla yol yürümeyi planlıyorum. Bu ayrımcılık değil, erkeklerle aradaki farkı kapatmak istiyoruz. Öne geçmek gibi bir niyetimiz yok, eşit olalım istiyoruz. Biz kadınlara biçilen rollere ikna olmak zorunda değiliz. Kendi yolumuzu kendimiz çizebiliriz.”

VATANDAŞ ZORDA!

Yurttaşın yaşadığı sorunların iktidarın sonunu getireceğini de sözlerine ekleyen Doğan, “İktidar zorda. O yüzden yaptığı hamleler son çırpınışları. Ancak başarılı olacağını düşünmüyorum. Vatandaşın durumu çok zor, ekonomik sıkıntılar insanların belini büktü. Diğer büyük problemlerimiz de adaletsizlik, liyakatsizlik. Uzun yıllardır yanlış yönetilmenin sonuçlarını yaşıyoruz. Sokağa çıktığımızda insanlar ‘bizi kurtarın’ diyorlar. Meral Akşener’in başbakanlığında rahata ereceklerine inanıyorlar. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında yapılacak bu seçimize biz de hazırız vatandaş da kararının tescillenmesine hazır” şeklinde konuştu.

ADAYLAR ARASINDA İTTİFAK OLUR MU?

“Adaylar arasında ittifaklar olabilir mi?” sorusunu da yanıtlayan Doğan, “5 adayın olduğu yerde böyle söylemler olabilir. İlerleyen süreçte gerçek de olabilir. Daha önce bu kadar çok adayın olduğu bir kongre süreci geçirmedim. Şu anda bulunduğum noktada bunu söylemem zor. Diğer 4 adaya da bir kadın genel başkanın partisinde kadın il başkanıyla birleşmeye davet ederim. Zaten 22 Ocak akşamı birleşecek. Bizimki sadece bir hizmet yarışı. Bir ayrılık söz konusu olamaz. Seçimde çok büyük farklar olacağını düşünmüyorum. Heyecanlı olacak. Birimiz kazanacak ama sonuçta İYİ Parti kazanacak” dedi. 

Editör: Duygu Kaya