Sıcak havalarda hafta sonunu sahil kenarında değerlendirmek isteyen İstanbullular için üç ilçeden kritik bir uyarı geldi. Sarıyer, Arnavutköy ve Beykoz kaymakamlıkları, sahil şeridinde etkili olan tehlikeli dalga yüksekliği ve olumsuz deniz koşulları sebebiyle vatandaşların denize girmesinin hafta sonu boyunca tamamen yasaklandığını duyurdu. Yetkililer, can kaybı ve boğulma vakalarının önüne geçmek amacıyla alınan bu tedbire vatandaşların hassasiyetle uyması gerektiğini vurguladı.

KAYMAKAMLIKLAR UYARDI

Sarıyer Kaymakamlığı tarafından yapılan resmi açıklamada, güncel meteorolojik değerlendirmelere işaret edilerek 4-5 Temmuz tarihlerinde dalga boyunun yüksek olmasının beklendiği ifade edildi. Olası boğulma vakalarının önüne geçmek ve can güvenliğini sağlamak amacıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan Kısırkaya Halk Plajı'nın deniz ve plaj girişlerinin iki gün süreyle kapatılmasına karar verildiği bildirildi.

CHP’li Demir’den Özlale’ye sert çıkış: Genel Başkan’a hakaret ancak ona yakışırdı!
CHP’li Demir’den Özlale’ye sert çıkış: Genel Başkan’a hakaret ancak ona yakışırdı!
İçeriği Görüntüle

Benzer bir karar Arnavutköy'den de geldi. Arnavutköy Kaymakamlığı, ilçedeki sahillerde dalga yüksekliğinin artması sebebiyle 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu kapsamında 4-5 Temmuz tarihlerinde denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Karadeniz'e kıyısı olan bir diğer ilçe olan Beykoz'da da kaymakamlık, sahil, plaj ve koylarda hafta sonu boyunca denize girilmesine müsaade edilmeyeceğini açıkladı.

Kaynak: AA