Ekonomim’de yer alan habere göre; İngiliz The Guardian gazetesi, İran'ın yüz binlerce Afgan mülteciyi Türkiye ve Irak'a gönderebileceğini iddia eden bir haber yayımladı.

The Guardian'ın çarpıcı iddialara yer verdiği haberde şöyle denildi:

"İran, nükleer tesislerine yönelik saldırılar ve BM yaptırımlarının yeniden yürürlüğe girmesinin ardından daha saldırgan bir strateji izlemeye hazırlanıyor.

Bu strateji kapsamında yüz binlerce Afgan mülteciyi Türkiye ve Irak sınırlarına yönlendirme ihtimali değerlendiriliyor.

Plan ayrıca füze programının genişletilmesi, hava savunmalarının güçlendirilmesi ve BM silah denetçileriyle iş birliğinin askıya alınmasını içeriyor.

İran’da hâlen en az 2 milyon Afgan mültecinin yasa dışı şekilde bulunduğu tahmin ediliyor. 2025 içinde 1 milyon Afgan’ın sınır dışı edildiği, bunların 500 bininin haziran ayındaki İsrail saldırılarından sonra gönderildiği bildiriliyor.

İran, mart ayına kadar mültecilere sınırlı haklar tanıyan “sayım belgesi” uygulamasını kaldırarak yüz binlerce kişiyi statüsüz hale getirdi.”

Sumud nedir? Sumud Filosu’ndaki son durum ne? İşte Sumud Filosu'ndaki 25 Türk aktivistin tek tek ismi
Sumud nedir? Sumud Filosu’ndaki son durum ne? İşte Sumud Filosu'ndaki 25 Türk aktivistin tek tek ismi
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ