Instagram'la ilgili kurucusundan çarpıcı bir itiraf geldi, "ruhunu kaybetti". Kevin Systrom ve Mike Krieger, bir zamanlar Instagram’ı yaparken sonunda böyle bir hale geleceğin beklemiyor olacaklar ki Systrom, yaptığı açıklamalarda yaşadığı hayal kırıklığını dile getiriyor.

Krieger ile birlikte günümüzün en popüler platformlarından biri olan Instagram’ı hayata geçiren Systrom, katıldığı bir podcast’te platformun bugün geldiği noktayı eleştirdi.

Systrom, “Instagram’ı Instagram yapan ruhu kaybettiğimizi düşünüyorum” dedi. Systrom, arkadaşlarının ve ailesinin ne yaptığını görmek için Instagram’a girdiğini, ancak içerik oluşturucularının ve markaların platformu para kazanmak için kullanmasıyla beraber bir iş aparatına dönüştüğünü söyledi:

“Sanırım Instagram’daki en büyük pişmanlığım, ne kadar ticari hale geldiği.”

Systrom, sorunun ticari anlaşmalar ve reklamlarla geldiği son noktada istenmeyen sosyal sonuçları olabileceğini belirtti:

“Enerjiyi, görünüşte inanılmaz hayatlar yaşayan, en havalı şeyleri yapan, en iyi görünen, en havalı kıyafetleri giyen insanlara odakladı.”

Systrom, bu durumun diğer kullanıcıların bu gördükleri şaşalı hayatların gerçek olduğuna inanmasının çok büyük bir sorun olduğunu söyleyerek sözlerine devam etti: “Hayat gerçekten zor ve insanların Instagram’da paylaştığı her şey buzdağının sadece görünen kısmı. Kimin en mükemmel olabileceğine dair bir yarış var.”

Systrom, Instagram’ın dönüşümünü kendi akışında bile gözlemlediğini söylüyor. Takip ettiği kişilerin eskiden günlük hayatlarından fotoğraflar yüklerken şimdi sadece “#reklamlar” yayınlayan kişilere dönüştüklerini belirtiyor: “Bana göre bu, başlattığımız Instagram değil.”

Editör: Özlem Çimen Durmaz