CHP'liler TBMM'de Tokyaz ailesiyle buluştu: Ayşe için adalet sözü
CHP'liler TBMM'de Tokyaz ailesiyle buluştu: Ayşe için adalet sözü
İçeriği Görüntüle

TBMM'de kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun Abdullah Öcalan ile görüşüp görüşmeyeceği, günlerdir süren tartışmaların odağında yer alıyor. DEM Parti ve MHP'li üyelerin tutumlarını açıkladığı ve karar alınmasını istediği komisyonda, AKP kanadından ise henüz net bir yanıt verilmedi.

"ÜÇ ARKADAŞIMI ALIRIM İMRALI'YA GİTMEKTEN İMTİNA ETMEM"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, günlerdir süren İmralı tartışmalarının son bulması istedi ve İmralı'ya gitmekte ayak diretmenin bir manası olmayacağını söyledi. Hatta Devlet Bahçeli, tartışmayı bir adım ileri götürerek "Alırım yanıma üç arkadaşımı kendi imkanlarımızla İmralı'ya gitmekten gocunmanın, çekinmenin bir masa etrafında yüz yüze gelmekten imtina etmem." dedi.

"İMRALI ZİYARETİ DOĞRU OLACAK"

Bahçeli'nin bu konuşmasına DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'dan destek geldi. Bahçeli'nin sürece ilişkin konuşmasını son derece önemli ve takdire şayan bulduğunu söyleyen Bakırhan, "Meclis Komisyonunun artık bir gün bile kaybetmeden kararını alarak İmralı'ya gitmesi gerekmektedir. İmralı'ya gitmeyi bir siyasi uyuşmazlık odağı haline getirmemek, tabuya çevirmemek doğru bir tutum olacaktır." ifadelerini kullandı.

OYLAMA YAPILACAK

Bu hafta cuma günü komisyon, saat 14’te İmralı’ya gitme gündemiyle toplanacak. Komisyonda İmralı'ya gidip gidilmeyeceği Cuma günü yapılacak toplantının ardından belli olacak. Toplantıda oylama yapılacak. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ve DEM Parti Grup Başkan Vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Komisyon'da İmralı'ya gitme oylaması yapılacağını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ