İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC)  Başkanı Dilek Gappi, Milliyet gazetesinin genel yayın yönetmenliğini sürdürürken, 1 Şubat 1979’da öldürülen Gazeteci Abdi İpekçi'yi katledilişinin 44'üncü yılında andı. 

Gappi, anma mesajında şunları vurguladı:

“Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy gibi değerlerimizin bazılarının tetikçileri bulunsa da azmettiricileri hala ortaya çıkartılamadı. Ne yazık ki ülkemiz, demokrasi, düşünce ve basın özgürlüğü açısından bu durumun ağır sonuçlarını hala yaşıyor. Abdi İpekçi de diğer kayıplarımız gibi, ülkemizde kamuoyunun gerçekleri öğrenme ve doğru haber alma hakkı için uğraş veren örnek bir meslek ustamızdı. Aradan geçen 44 yılda Abdi İpekçi’nin bizlere miras bıraktığı fikirleri ve mesleki değerlerimizi unutmadık.”

Gappi sözlerini şöyle noktaladı: “Bizler İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, kararlı bir biçimde halkın haber alma hakkını ve basın özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz. Basın özgürlüğü için bedenlerini siper eden basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz.”