İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen eski Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akif Ersoy'un da tutuklandığı uyuşturucu soruşturması kapsamında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran, şüpheli sıfatıyla ifadeye çağrıldı. Saran’ın yurt dışında olduğu evinde ise arama yapıldığı bildirildi.
İfadeye çağrılmıştı: Sadettin Saran'dan ilk açıklama geldi
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde Sadettin Saran hakkında ifade çağrısı yapıldı. Saran’ın transfer görüşmeleri nedeniyle yurt dışında bulunduğu bu süreçte İstanbul’daki evinde arama yapıldığı öğrenildi.
SARAN’DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Sadettin Saran, SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada “Yarın sabah Türkiye’ye döneceğim ve hiçbir şeyden çekinmiyorum” ifadelerini kullandı.

SADETTİN SARAN KİMDİR?
Fenerbahçe Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu’nda 12 bin 325 oy alarak kulübün 38. başkanı seçilen Sadettin Saran, Saran Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanıdır. Saran, 1964 yılında ABD’de doğdu. Aslen Kırıkkale’nin Keskin ilçesinden olan Saran, eğitim hayatını Türkiye’de tamamladı. Dört erkek kardeşin en büyüğü olan Saran, 1984-1985 yıllarında Türkiye Yüzme Milli Takımı kaptanlığı görevini üstlendi. Sporculuk kariyerinde 50 metre serbest stil yüzmede Türkiye rekoru kırdı.
Milli sporcu bursuyla ABD’de makine mühendisliği alanında yüksek lisans yaptı. Eğitimini tamamladıktan sonra bir süre ABD’de özel bir şirkette çalıştı. 1988 yılında Türkiye’ye dönen Sadettin Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda dış ilişkiler danışmanı olarak görev aldı.
Saran, Fenerbahçe’deki yöneticilik kariyerine 2001 yılında başladı. Olağanüstü seçimli genel kurulda tek aday olan Aziz Yıldırım’ın listesinde yer alarak yönetime girdi. 2003 yılında bu görevinden istifa ederek kulüpten ayrıldı. Daha sonra yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda başkanlığa seçildi. Sadettin Saran, 2004 yılında Borussia Dortmund’un hisselerini satın alarak kulübe ortak oldu. 2005 yılında ise sahip olduğu hisseleri satarak bu ortaklıktan çıktı.




