İESOB Başkanı Yalçın Ata, yerel seçimlerin kazananları için bir tebrik mesajı yayınladı.

Başkan Yalçın Ata açıklamasında, "‘Ülke genelinde 31 Mart 2024 yerel seçimleri tamamlanmıştır. Yerel seçim sonuçlarının İzmir’e ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyor, İzmir’de göreve seçilen tüm belediye başkanlarımızı gönülden kutluyorum. Esnaf sanatkarlar Türk toplumunun vazgeçilmez mozaiği, sosyal yaşamın temel unsurudur. Toplumsal hayatta üstlendikleri ekonomik, sosyal ve kültürel işlevler nedeniyle topluma yön veren etkin bir kesimi oluştururlar. Yeni dönemde belediye başkanlarımıza başarılar dilerken, tüm belediyelerde Esnaf Masa’larının, Esnaf Daire’lerinin kurulmasının gerekliliğine işaret etmek istiyorum.

Esnaf sanatkarlar halkın içinde yaşar, halkın çoğunluğunu oluştururlar. Dolayısıyla bu kesimin sıkıntılarının giderilmesi, zincirin devamında toplumsal huzuru ve refahı sağlayacak önemli bir etken olacaktır. Aynı şekilde belediyelerde kurulacak Esnaf Masaları, yerel yönetimlerin işleyişini de hızlandıracak ve rahatlatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle seçim sonuçlarına her kesimin saygı duyması gerektiğini ifade eder, seçilen tüm başkanlarımıza ve yerel yönetim kadrolarına başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Editör: Tuğkan Üsküp