Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde, iddialara göre, cuma namazı hutbesinde şehitlerle ilgili bölümü okumayan cami imamına, ilçe kaymakamı tepki gösterdi. İmam kaymakamdan şikâyetçi oldu. Olayın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Diyarbakır'da bir camide yaşanan olaya ilişkin inceleme başlatıldığını bildirdi.
Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
"Diyarbakır-Kulp Kaymakamımız Burak Akeller Cuma Hutbesi'nde 'şehitlerimiz ile ilgili kısmı okumayan' cami imamına okuması için hatırlatmada bulunmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın gönderdiği metnin tam okumasını sağlamıştır.
Yaşanan olay sonrası gündeme getirilen iddialarla ilgili Bakanlığımız tarafından konuyla ilgili inceleme başlatılmıştır. İncelemenin sonucu beklenmeden kimi sosyal medya hesaplarınca yapılan yorum ve eleştiriler maksatlıdır. Konuyu yakından takip ediyoruz."

Diyarbakır Valiliğinden açıklama

Diyarbakır Valiliği, bazı sosyal medya hesapları ve sendikaların, Kulp ilçesi Kuba Camisi’nde görevli imam M.K.’nin, hutbe okurken bazı bölümleri atladığı gerekçesiyle Kaymakam Burak Akeller tarafından mikrofonla darbedildiği iddiası üzerine soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında Kulp Kaymakamı ve ilçede görev yapan bir cami imamı arasında yaşandığı iddia edilen olaya ilişkin adli ve idari tahkikat başlatılmıştır" denildi.

Diyanet müfettiş görevlendirdi

Olaya ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan da açıklama yapıldı. Sosyal medyadan yapılan açıklamada, “Bazı medya organlarında Diyarbakır’ın Kulp ilçesinde dün bir camimizde cuma namazı sırasında yaşandığı iddia edilen olayla ilgili Başkanlığımız tarafından inceleme başlatılarak müfettiş görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri kullanıldı. 

Ne olmuştu?

İddiaya göre olay bugün Kulp İlçesinde yaşandı. İlçe Kaymakamı Burak Akeller'in. cuma namazı için Bahçelievler Camii’ne gittiği, cami imamı M.K.'nın hutbe sırasında sehven bir satırı atlaması üzerine  "Hoca doğru oku" diyerek imama bağırdığı ileri sürüldü.  

Kaymakamın namaz bitiminde korumalarına tüm camiyi boşalttırarak imamı yanına getirttiği  ve hutbeyi okuduğu mikrofonla imamı darp ettiği iddia edildi. Bu gelişmeler üzerine imamın darp raporu aldığı ve kaymakamdan şikayetçi olduğu öğrenildi.

Editör: Esra Seyirden