İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında etkin pişmanlıktan faydalanarak tahliye olan Bakırköy Belediyesi CHP Meclis Üyesi Ertan Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ettiğini duyurdu.
İBB soruşturmasında etkin pişmanlıkla tahliye edilmişti: O isim CHP’den istifa etti
CHP’li Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Ertan Yıldız, partisinden ayrıldığını internet üzerinden yaptığı açıklama ile kamuoyuna bildirdi. Yıldız’ın istifa kararını parti yönetimine de ilettiği öğrenildi.
Ne olmuştu?
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen İBB soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Ertan Yıldız, bir süre cezaevinde kaldı. Yıldız, İBB Meclisi İştirakler ve Bağlı Kuruluşlar Komisyonu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Etkin pişmanlıktan faydalandı
Soruşturma sürecinde “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlanan Yıldız, savcılığa verdiği ifadelerde bazı iddialarda bulundu. Yıldız, ihaleler karşılığında şirketlerden talepler olduğunu öne sürmüş ancak bu iddiaları “duydum”, “tahmin ediyorum” ve “düşünüyorum” ifadeleriyle dile getirmişti. Beyanları kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Ertan Yıldız, 21 Mayıs tarihinde çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi ve adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılmıştı. Yıldız, partisinden istifasını internet üzerinden gerçekleştirdi.





