İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ümraniye'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmanın ardından CHP lideri Özel hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçlarından re'sen soruşturma başlattı.
Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"ELİNİZDEN GELENİ ARDINIZA KOYMAYIN"
"Akın Gürlek, kanuna aykırı olarak, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına atandıktan sonra Kasım 2024’ten, Ağustos 2025’e kadar yurt dışındaki kamu şirketinde yönetim kurulu üyeliği yapıp, 9 ay boyunca maaş almıştır. Bu skandala karşı hukuk devletinde yapılması gereken, derhal soruşturma açmak bu suçu işleyen kişiyi görevden almaktır. Ama hala; ailelerle, babalarla, evlatlarla uğraşan Çağlayan'daki çete hesap vermek yerine bize soruşturma açıyor. Elinizden geleni ardınıza koymayın!
"BU ÇETE SİZE DOSYA SAĞLAM DEDİ AMA YAPAMADILAR, BECEREMEDİLER"
Sayın Erdoğan size sesleniyorum: Millet sizden, devlete ve millete düşmanlık eden Çağlayan’daki bu çeteye karşı gerekeni yapmanızı bekliyor. Bu çete size dosya sağlam dedi ama yapamadılar, beceremediler. Milletin yüzde 70’i Ekrem Başkana atılan iftiralara inanmıyor. Bu ülke kavgadan kutuplaşmadan bıktı. Millet barış istiyor, huzur istiyor.
"BUNLARDAN SİZE DE ÜLKEYE DE FAYDA GELMEZ"
Çok daha geç olmadan bu yoldan dönün. Bu ülkeye uzun yıllar hizmet etmiş bir siyasetçi olarak geçmek varken, bu şekilde tarihe geçmeyin. Hayvanlara hakaret olmasın diye bir daha söylemiyorum: Çerinize çöpünüze sahip çıkın. Bunlardan size de ülkeye de fayda gelmez!"





