Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katili olan ve geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Ogün Samast’a 'yurt dışına çıkış yasağı’ şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmedildi. Samast’ın 6 Mart 2024’te yapılacak duruşmada savunma yapması bekleniyor.
19 Ocak 2007’de Agos gazetesi önünde Hrant Dink'in öldürülmesiyle tutuklanan Samast, geçtiğimiz ay serbest kalmıştı. Hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenen Ogün Samast için bugün İstanbul'da duruşma görüldü. Samast duruşmaya SEGBİS sistemiyle Trabzon'dan bağlandı.

Dava 6 Mart'a ertelendi

Duruşmada kimlik tespiti yapılan Samast, ikamet adresi olarak Düzköy'deki bir adresi söyledi. İşsiz olduğunu belirten Samast, herhangi bir gelirinin olmadığını ifade etti. Bu arada Samast'ın eşi de Akçaabat Adliyesi'ndeki duruşma salonunda izleyici olarak katıldı.  Ogün Samast'ın avukatı Raşit Hodo, hazırlanan iddianamenin yeni tebliğ olduğunu belirterek, Samast'ın savunmasının bugün alınmamasını talep ederek ek süre istedi. Samast’ın 6 Mart 2024’te yapılacak duruşmada savunma yapması bekleniyor.

Adliye önünde soruları yanıtlamadı

Talebi kabul eden mahkeme başkanı, Samast'ın savunmasının bir sonraki duruşmada alınmasına karar verdi. Bunun üzerine SEGBİS'le bağlandığı duruşmadan ayrılan Samast, Akçaabat Adliyesi'nden ayrılırken basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Samast ve eşi daha sonra otomobille adliyeden ayrıldı. 

Kaynak: AJANSLAR

Editör: Esra Seyirden