İzmir zengin tarihi yapısı ve güzellikleriyle İzmirlilere her zaman güzel anılar biriktirme fırsatı yaratıyor. Her köşesinde İzmir'e dair esintiler barındıran Dario Moreno Sokağı da bu noktalardan biri.  Sokak ismini İzmir’e âşık olduğu bilinen Dario Moreno’dan almış. 1921 yılında dünyaya geldiği bilinen Dario Moreno’nun asıl ismi ise David Arugete. Musevi asıllı bir Türk olan David Arugete; piyanist, sanatçı ve tiyatro oyuncusu olarak bilinmektedir. Hayatının büyük bir bölümünü İzmir’de geçiren Dairo Moreno, İzmir aşığı biri olarak bilinmekle birlikte İzmir için çeşitli oyunlar, şarkılar ve sanatsal faaliyetler hazırlamıştır. İzmir’in yerli sanatçılarından biri olarak anılan Dario Moreno, İzmir’de sanatın ve huzurun adresi olarak gösterilmektedir.

Dario Moreno Sokağı hakkında

Tarihi ve sanatsal yapısıyla da yerli yabancı yüzlerce turisti ağırlayabilen Dario Moreno Sokağı, İzmir’in simgelerinden biri olmayı çoktan başardı. Mistik bir havaya sahip olan bu sokakta, Moreno’nun sevdiği şarkıları ve farklı sanatçıların yumuşak müziklerini daima duymak mümkün. Sakinlik ve dinginlik isteyenlerin de uğrak adresi olan bu sokakta, minik kutlamalar ve eğlenceler de yapılmakta.

Dario Moreno Sokağı’nda girdiğinizde sokağın iki tarafında da iki ayrı kişiye ait büstler karşınıza çıkıyor. Elbette birisi sokağa ismini veren Dario Moreno’ya ait. İkinci büst ise Enrico Macias’a ait. Enrico Macias’ın o sokakta olma sebebi ise

Sokağın girişinde iki yanda iki ayrı kişinin büstünü görürsünüz. Bunlardan biri Dario Moreno, diğeri ise Enrico Macias’tır. Bu iki ismin ortak özelliği ise İzmir’dir. İzmir için eserler vermiş önemli kişilerdir.

Dario Moreno Sokağı'nda neler bulunuyor?

Şehirdeki en güzel noktalardan biri olarak bilinen Dario Moreo Sokağı, muhteşem İzmir manzarasına sahip bir yer. Şirin kafelerle “ dinlenme alanı” arayanlara ilaç gibi gelecek olan Dario Moreo Sokağı, çeşitli kahve seçenekleri de sunuyor. Buram buram nostalji kokan Dario Moreo Sokağı’nda Rum evlerini de görebilmek mümkün. Tarihi yapılara ilgi duyanlar için harika bir nokta olan Dario Moreno Sokağı, yaydığı güzel kokulu çiçekleriyle de insanları mest ediyor.

Dario Moreno Sokağı nerededir? Nasıl gidilir?

Dario Moreno Sokağı, Konak Karataş’ta bulunmaktadır. İzmir’in en merkezi yerinde bulunması sebebiyle de İzmir’in her ilçesinden kolaylıkla erişebilecek bir konumdadır. Tarihi Asansör'ün konumu baz alınarak da ziyaret edilebilir.

Otobüs: 484 Yeşi̇lbağlar - Konak, 485 Gazi̇emi̇r İlçe Termi̇nali̇ - Konak, 104 Buca Toplu Konutları - Konak, 171  Tınaztepe - Konak, 465 Tınaztepe - Konak, 471 Tınaztepe - Konak, 285 Evka-1 - Konak gibi otobüs hatlarıyla Dario Moreno Sokağı'na ulaşabilrsiniz.

Yürüyerek: İzmir'in bazı merkezi noktalarından, özellikle Konak veya Alsancak'tan yürüyerek Dario Moreno Sokağı'na varabilirsiniz. Mithatpaşa Caddesi boyunca yürüyerek veya sahil boyunca yürüyüş yaparak keyifli bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz.

Editör: Tuğkan Üsküp