Dünya çapında popüler bir flört uygulamasının yayınladığı veriler, günümüzde artan maliyetlerle birlikte internetten tanışan çiftlerin de daha ekonomik yollarla görüşmeye çalıştığını ortaya çıkardı.

Daily Mail’in haberine göre, uygulamadaki her beş bekardan biri, “mali açıdan uyumsuz” olacaklarını varsayarak, karşısındaki kişiyi lüks bir restoranda yemeğe çıkarmaktan vazgeçti.

Kullanıcıların üçte birinden fazlası da, artık yürüyüş veya kahve gibi ücretsiz veya ucuz aktiviteler yapmayı tercih ettiklerini söyledi. Hatta onda birinden biraz fazlası da, pahalı ve potansiyel olarak hayal kırıklığı yaratabilecek bir randevuyu riske atmak yerine, potansiyel sevgilileriyle olan uyumluluğu görüntülü arama yoluyla incelediklerini bile söyledi.

HESABI DA PAYLAŞIYORLAR

Başka bir flört sitesi de yaptığı ankette, giderek daha fazla çiftin gecenin sonunda hesabı paylaştıkları bilgisini elde etti.

Flört uzmanı Hayley Quinn konuyla ilgili olarak, “Ekonomik görünüm kasvetli olsa da, bekarlar, biriyle tanışmak için her zamankinden daha motive. Ancak, bekarların daha fazla görüntülü konuşma içeren randevularını ve hesabı bölerek maliyetleri düşürme eğilimini görmek gerekiyor.”

“Harcadığınız para değil, paylaştığınız bağlantı bir randevuyu harika yapan şeydir. Öyleyse, yaşam maliyeti krizi sırasında, minimum harcamayla maksimum etkiyi nasıl elde edebileceğinizi düşünün. Kendiliğindenliğe ve eğlenceye odaklanın. Kalabalık bir barda oturmaktansa, marketten aldığınız şarabı çimlerin üzerinde yudumlamak çok daha akılda kalıcı olabilir” dedi.

Editör: Duygu Kaya