Tarkan'ın 9 Eylül İzmir'in kurtuluşu etkinlikleri kapsamında vereceği tarihi konser başladı. Konserle ilgili, Gündoğdu Meydanı'nın kaç kişilik olduğu ve Tarkan konserine kaç kişinin katıldığı merak konusu oldu. Yoğunluğun yaşandığı bölgelerde metrekareye 4 kişi düşüyor. Google earta göre Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanları, 1. Kordon ve 2. Kordon’un toplam alanını binalar hariç 285 bin 500 metre. Metre kareye 4 kişi düştüğü varsayılarak alanın 1 milyon 500 bin kişi alabileceği söylendi. Bazı yerlerde metre kareye 3 kişi, bazı yerlerde 1 kişi, bazı yerlerde de 5 kişiye kadar kapasitesi bulunan meydanın 1,5-2 milyona yakın bir kalabalığı alabileceği söyleniyor

CHP’nin İzmir Mitingi’nde İzmir Emniyet Müdürlüğü mitinge katılanların 400 bin metre karelik bir alanı kapladığını açıklamıştı, bu rakam metre kareye 4 kişiden hesapladığında 1 milyon 600 bin rakamı ortaya çıkıyor.

KONSERE 1 MİLYONUN ÜZERİNDE KİŞİ KATILDI

1,5-2 milyona yakın bir kalabalığı alabileceği söylenen Gündoğdu Meydanı'ndaki Tarkan konserine kaç kişinin katıldığı konusunda resmi bir açıklama yapılmadı. Tahminler 1 milyonun üzerinde kişinin katıldığı yönünde.

Editör: Haber Merkezi