Gizem TABAN/İZGAZETE- İzmir Ticaret Borsası’nda (İTB), seçim heyecanı başladı. Gaziemir Fuar İzmir'de kurulan sandıklarda sabah saatlerinden itibaren İTB üyeleri, 19 meslek grubunda 53 meclis üyesi 125 komite üyesini seçmek için sandık başına gitti.  Saat 17.00’da sandıkların kapanmasıyla İTB’nin yeni dönem komite ve meclis üyeleri belirlenecek.

‘SEÇİMLER DEMOKRASİ BAYRAMIDIR’

Seçime dair basın mensuplarına açıklamalarda bulunan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası 131 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü borsası. Ülkemizde tarımsal ticaretin kurallarıyla yeşerip yerleşmesinde tarihi misyonu bulunan çok önemli bir kurum. Bugün borsamızda başlayacak seçim süreciyle, tarihi misyonumuzu güçlendirecek, ülke tarımının gelecek vizyonuna katkısını artıracak yeni bir dönemin adımını atıyoruz. Borsamızın ‘Tarımın servetini dönüştürme’ kelimeleriyle özetlediğimiz gelecek vizyonu için çalışmak, devam eden projelerimizi tamamlamak ve yeni projeler üretip sonuçlandırmak üzere meclis ve yönetim kurulumuzla kararlı bir şekilde yeni bir yola çıkıyoruz. Tarihi binamızın güçlendirilmesi, yeni binamızın tamamlanması, Borsacılık hizmetlerimizi çağın teknolojileri ile uyumlaştırılması, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’nin tarımda ülkenin Silikon Vadisi olarak büyümesi, Ege Gastronomi Merkezi’nin bölgemizi bir çekim merkezi haline getirmesi, Borsa Vakfı’nın kök salması tarımın servetini dönüştürme yolunda odağımızdaki ana işler olacak. Seçimler demokrasilerin bayramıdır. Biz de iş dünyasının önemli bir parçası olarak ülke genelindeki 365 oda ve borsanın seçimlerini bayram olarak görüyor, sonuçların şimdiden ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.

İTB Başkanı Işınsu Kestelli’nin yeniden aday olacağı başkanlık seçimi ise 8 Ekim'de gerçekleşecek. Aynı gün İTB Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, Birlik Genel Kurulu Delege Seçimleri ile Meclis Başkanlığı ve Başkanlık Divanı seçimleri de yapılacak.