'Maria ile Mustafa' adlı dizinin çekimleri için Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde bulunan Haldun Boysan, iki gün önce kaldığı otel odasında hareketsiz halde bulundu.İhbar üzerine otele gelen sağlık ekipleri, 62 yaşındaki oyuncunun kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini belirledi. Haldun Boysan'ın cenazesi, Ürgüp Belediyesi morgunda yapılan işlemlerin ardından toprağa verilmek üzere Ankara'ya gönderildi. Boysan için bu sabah Ahmet Efendi Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine, ünlü oyuncunun ailesi ve yakınları katıldı.

Tabutuna Beşiktaş bayrağı ve fuları konulan Haldun Boysan, kılınan cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.
 

HALDUN BOYSAN KİMDİR? 

 Temmuz 1958'de Ankara'da doğan Haldun Boysan, TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda görev yapan Boysan, 1999'da 11. Ankara Film Festivali'nde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü, 'Gemide' filmindeki performansıyla kazandı.

Sinema ve dizi filmler için çok sayıda seslendirme de yapan Haldun Boysan, film seslendirmelerine 1970'de 'New York'taki Herkül' filmiyle başladı ve uzun yıllar seslendirme yaptı. 'Şirinler'de 'Büyükbaba'yı, Redkit'te 'Düldül'ü seslendiren Boysan, ayrıca 'Oyuncak Hikayesi 2', 'Asteriks ve Oburiks Sezar'a Karşı', 'Esaretin Bedeli' gibi büyük yapımlar ve tarihi dizilere ses verdi.

'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Tombalacı' karakteriyle tanınan Boysan, dizi ve film olmak üzere 150'den fazla yapımda seslendirmen ve oyuncu olarak görev aldı.

Editör: Haber Merkezi