Cengiz Holding, İzmir Ödemiş Küçük Menderes Havzası içinde yer alan 18 bin dönümlük maden sahasını 45 milyon lira karşılığında ihaleyle aldı.

İzmir Emniyeti trafik için uyardı: Bayraklı Tünelleri'nde iki ayrı kaza var!
İzmir Emniyeti trafik için uyardı: Bayraklı Tünelleri'nde iki ayrı kaza var!
İçeriği Görüntüle

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Türkiye'nin en önemli arazilerini çeşitli kar odaklı projeleriyle talan eden Cengiz'in maden sahasının yanı sra İzmir-Çeşme otobanını da aldığı söylemlerine dikkat çekti.

CENGİZ İZMİR-ÇEŞME OTOBANINA DA EL ATTI

Özkan, CHP Lideri Özgür Özel'in de dikkatleri çektiği İzmir-Çeşme otoyolunun özelleştirilmesi iddialarına vurgu yaparak, Cengiz Holding'in otobanı aldığı söylemlerini dile getirdi. Özkan, "İzmir, Çeşme otobanını da aldığı da söyleniyor. Bakalım öyle mi olacak?" dedi.

Tuncay Özkan-3

ÖZGÜR ÖZEL OTOBANIN ÖZELLEŞTİRİLMESİNİ ANLATMIŞTI

Özgür Özel Çeşme'de "Çeşme Hanem" sosyal konut projelerinin temel atma töreninde otobanın özelleştirilme sürecini anlatmıştı.

45-50 liralık İzmir-Çeşme otobanın Kamu Özel İşbirliği projesiyle özelleştirildiğini söyleyen Özel, 20 Haziran'dan itibaren yol ücretinin 350 liraya çıkarılacağını söylemişti. Özel, Güzelbahçe’ye de artık otobandan girileceğini ifade ederek "Seferihisar’ın Güzelbahçe’ye kadar gelip oradan çıkıp gittiği ücretsiz ulaşımın da ücretli bir ulaşıma dönüşeceği bir durumla karşı karşıyayız." demişti.

Özel, şöyle konuşmuştu:

"Türkiye’de malum, İstanbul’da boğaz köprülerinin satılması ve yedi otoyolun özelleştirilmesi söz konusu. Bu süreç ortaya çıktığında biz duyumları sorduk, sustular. Ardından bu Bloomberg tarafından yurt dışında haberleştirilince, bu haberi tekzip etmediler. Sonra da öğrendik ki, bir takım keşif için gönderiyorlar falan ve gerçekten de bu köprüleri ve otoyolları özelleştirmeye, bazılarını da yeniden özelleştirmeye çalışıyorlar. O süreçte şu ifadeleri kullanıyordum ben. Özal’ın yaptığı otoban, İzmir - Çeşme arası 98 kilometre, 49 - 50 lira. Erdoğan’ın KÖİ, Kamu Özel İşbirliği dediği ve ‘Cebimizden beş kuruş para çıkmayacak’ deyip ama normalin 10 - 15 katına mal ettiği, geçiş garantileri verdiği sistemde aynen mesafe 350 lira. CHP olsa Kamu Özel İşbirliği ya da Yap-İşlet-Devret olsa bile, bittiğinde yani zaten 50 lira ya da altında olurdu. Bittiğinde de bedava olurdu. Almanya’daki gibi, bir şehirde bir ülkede kaliteli, hızlı ulaşım bir haktır. Ve bu hak o ülkeden transit geçenler için değilse bile, o ülkedeki insanlar için ücretsiz olmalıdır diyorduk. Bu finansman modelini hem reddediyor, bir şekilde bundan kurtulduktan sonra da otobanların, köprülerin artık maliyetleri çıktıktan sonra ücretsiz olması gerektiğini savunuyoruz."

"50 LİRALIK YOL 350 LİRAYA ÇIKARILMAKTA"

"Bugün büyük bir üzüntüyle öğrendik ki Özal’ın yaptığı, ‘Koy kaseti Semra, keyfimiz yerine gelsin’ diyerek açtığı, o günden bugüne bugünkü parayla 45 - 50 liraya İzmirlilerin Çeşme’ye, Çeşmelilerin İzmir’e ulaştığı bu otobanı bir kez daha özelleştirmek suretiyle Haziran’ın 20’si 24’ünden itibaren geçiş ücretinin 350 liraya çıkacağı, yetmez Güzelbahçe metropol ilçedir diye bir mücadeleyle oradaki gişeler kalkmıştı. Güzelbahçe’ye de artık o pahalı otobandan girileceği, dolayısıyla Seferihisar’ın Güzelbahçe’ye kadar gelip oradan çıkıp gittiği ücretsiz ulaşımın da ücretli bir ulaşıma dönüşeceği bir durumla karşı karşıyayız. Bu duruma, Urlalılar, Urla Belediye Başkanımız açılışta da bahsetti, tepki gösteriyorlar, mücadele ediyorlar, Çeşmeliler tepki gösteriyorlar. Buradan Türkiye’ye ilan ederiz ki, rahmetli Özal’ın yaptığı 50 liralık otoyol, artık bütün masraflar çıktıktan sonra bedava olacağı gün, AK Parti tarafından 350 liraya çıkarılmaktadır. Bundan sonra buradan bütün Türkiye’ye söylüyoruz. Ucuz konut için, ucuz kiralık konut için, ucuz ve günü geldiğinde bedava ulaşım için bu AK Parti’den kaçın, Cumhuriyet Halk Partisi’ni seçin."

İzmir’de 18 bin dönümlük maden sahası Cengiz Holding’e devredildi!
İzmir’de 18 bin dönümlük maden sahası Cengiz Holding’e devredildi!
İçeriği Görüntüle

Kaynak: HABER MERKEZİ