Gençlerin sahip olması gereken haklar ve sorunlarının çözülmesi için ulusal ve uluslararası arenada faaliyetlerini sürdüren Pi Gençlik Derneği’nin kuruluşunun 10. Yılı büyük bir coşkuyla kutlandı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde düzenlenen kutlama etkinliğine; Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Stratejileri ve Yerel Çözümler Şube Müdürü Metin Şavural, derneğin eski ve yeni gönülleri ile vatandaşlar katıldı.

8 bin gence ulaştık

Pi Gençlik Derneği Başkanı Begüm İntepeler, derneğin yaptığı çalışmalar ve yürüttüğü projeler hakkında bilgi verdi. “Sivil toplumun bir parçası ve kendini tekrar etmeyen bir gençlik derneği olarak yolumuzu sürdürmeye çalışıyoruz” diyen İntepeler; “Pi Gençlik Derneği 15-30 yaş arası gençleri hedef kitlesine alan, ulusal, uluslararası ve aslında en önemlisi yerel alanda çalışmalar gerçekleştiren bir gençlik derneği. Bu dernekte gençlerin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Avrupa Birliği projeleriyle gençlerimizi perçinliyoruz ama asıl hedefimiz, gençliğin kapasitesini geliştirmek. Birçok iş birliğine ve ortaklığa imza attık. İzmir’de özellikle yerel yönetimle kol kola çalışıyor olmaktan çok mutluyuz. Dernek olarak en çok önemsediğimiz şey ise gençlere fayda sağlayacağını düşündüğümüz konularda birtakım eğitim ve atölye çalışmaları düzenlemek. 10 yılda düzenlediğimiz atölyelerle 8 bin gence Pi Gençlik Derneği’nde dokunma şansımız oldu” ifadelerini kullandı.

Nice 10 yıllara

Dernek Saymanı Seda Şahin ise, “Pi Gençlik Derneği olarak sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle berber birçok proje ortaklığına imza attık. Birbirimize destek olduk, projeler ürettik bugün bu yolda bize eşlik eden herkese teşekkür ediyorum. Pi Gençlik Derneği keşfin simgesine dönüşen vizyonuyla, disipliniyle, başarısıyla yarınlarda var olamaya devam edecektir. Nice 10 yıllara” şeklinde konuştu.

Mücadelemiz sürecek

Derneğin proje ortaklığına imza atan belediyelerden Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da gençler için yaptıkları çalışmaları anlattı. Vizyonları örtüştüğü için Pi Gençlik Derneği’yle iş birliği yaparak ortak gençlik projelerine imza attıklarını dile getirdi. Başkan Arda, “İnanılmaz başarılı işlere imza atan Pi Gençlik Derneği’nde emeği geçen herkesi kutluyorum. Mücadelemiz devam edecek. Her zaman gençlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Plaketler verildi

Konuşmaların ardından, Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği’nden Zeynep Atay, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kent Stratejileri ve Yerel Çözümler Şube Müdürü Metin Şavural, Foça Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Oğuzhan Çakırefe, Buca Belediyesi Ar-Ge Müdürü Filiz Basmacı, Konak Belediyesi Ar-Ge Müdürü Turan Ateş, Çiğli Belediyesi Eğitim ve Sosyal Projeler Koordinatörü İlyas Aydınalp, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Adalet ve Eşitlik Şube Müdürü Yelda Şimşir, AB Başkanlığı AB İşleri Uzmanı Sayın Ceyhan Çiçek,  İzmir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Nilay Kökkılınç’ı temsilen İzmir Kent Konseyi Üyesi Profesör Doktor Adnan Yüksel Gürüz, İzBB Gençlik Birimi Müdürü Pelin Toklu Akbaş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire Başkanı Mehmet Anıl Kaçar ve  Dış İşleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi, Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya’ya katkılarından dolayı plaket takdim edildi. Program Pi Gençlik Derneği 10. Yıl Gençlik Bildirisi’nin okunması ile son buldu. 

Editör: Tuğkan Üsküp