Gaziosmanpaşa Belediyesi davasının karar duruşması İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. İBB Başkanvekili Nuri Aslan, YENİ Partili milletvekilleri Gökan Zeybek ile Ali Gökçek'in de takip ettiği duruşmada savcının mütalaasına karşı savunma yapan Bahçetepe, Aziz İhsan Aktaş ve diğer sanıkları tanımadığını belirterek hakkındaki suçlamaları reddetti.

Göreve başladıktan 15 gün sonra dava konusu inşaatın trafosu için kazı izni verdiğini söyleyen Bahçetepe, buna rağmen izni geciktirmekle suçlandığını ifade etti. Bahçetepe, “Ben Aziz İhsan Aktaş’ı tanımam. Gürkan Dölekli’yi hayatımda hiç görmedim. 17 aydır tutukluyum. Bizim dosyamızda duyumdan başka hiçbir şey yok. MASAK raporu yok, suç yok” dedi.

Türkiye’de çifte hukuk uygulandığını savunan Bahçetepe, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında yürütülen işlemlerle kendi dosyasındaki süreci karşılaştırdı. Bahçetepe, “Benim evim sabahın köründe 20 polisle basıldı. 17 aydır tutukluyum. Bu ikili hukuk anlayışıdır” diye konuştu.

CHP Parti Meclisi Üyesi Baki Aydöner de savunmasında hakkındaki suçlamaları reddederek, “Hayatımda görmediğim, bilmediğim bir şey için nasıl ceza alacağım? Beraatımı talep ediyorum” dedi.

"AZİZ İHSAN AKTAŞ'TAN AHLAK DERSİ ALACAK DEĞİLİZ"

Duruşmada Erdal Celal Aksoy’un avukatı Bülent Hayri Acar, savcının mütalaasında 200 bin dolarlık rüşvet iddiasına ilişkin iki farklı tarih kullanıldığını belirtti. Acar, olay anlatımında 27 Ağustos 2024 tarihinin, mütalaanın sonuç bölümünde ise 7 Eylül 2024 tarihinin yer aldığını söyledi.

Avukat beyanları sırasında Aziz İhsan Aktaş’ın avukatı Özer İncegül ile Baki Aydöner arasında da tartışma yaşandı. İncegül’ün müvekkilinin daha önce 700 yılla yargılanıp beraat ettiğini söylemesi üzerine Seza Büyükçulha’nın avukatı Kaptan Yılmaz, “Önüne gelene rüşvet dağıtan Aziz İhsan Aktaş’tan ahlak dersi alacak değiliz” diye tepki gösterdi.

HAKAN BAHÇETEPE HAKKINDA EV HAPSİ

Daha sonra kararını açıklayan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe, 17 aydır tutuklu yargılandığı davada “rüşvet” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, “haksız mal edinme” ve “suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından beraat eden Bahçetepe’nin ev hapsi şeklinde adli kontrol tedbiriyle tahliyesine karar verdi.

DİĞER SANIKLARA DA HAPİS CEZASI

Mahkeme, Baki Aydöner’i rüşvet suçuna aracılık etmekten 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Erdal Celal Aksoy’a rüşvet almak suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Gürkan Dölekli, rüşvet vermek suçundan 7 yıl 9 ay 22 gün, Özer Ayık ise 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkûm edildi. Seza Büyükçulha’ya rüşvet almak ve vermek suçuna aracılık etmekten 7 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verildi.

‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealinin savunucusuydu: Doğan Avcıoğlu mezarı başında anıldı
‘Tam Bağımsız Türkiye’ idealinin savunucusuydu: Doğan Avcıoğlu mezarı başında anıldı
İçeriği Görüntüle

BAHÇETEPE’NİN EŞİNE BERAAT

Mahkeme, Aziz İhsan Aktaş hakkında etkin pişmanlık hükümleri kapsamında ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi. Gözde Bahçetepe ve Aziz Lal ise suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçundan beraat etti.

Kaynak: ANKA