Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin bir araya geleceği G7 zirvesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın doğum günü programı dolayısıyla ertelendi. Fransa’da 14 Haziran günü yapılması planlanan zirve, Trump’ın Beyaz Saray’da katılacağı karma dövüş sanatları etkinliğiyle çakışıyordu.

G7 ZİRVESİ’NE DOĞUM GÜNÜ ENGELİ

Birgün’ün haberine göre, Politico’ya konuşan iki yetkili, G7 zirvesinin, Trump’ın doğum günü kutlamaları nedeniyle etkileneceğini belirtti. Paris, daha önce bu yılki G7 liderleri toplantısının 14 Haziran’da (hem ABD’nin Bayrak Günü hem de Başkan Donald Trump’ın 80. doğum günü) ile 16 Haziran arasında Cenevre Gölü kıyısındaki Evian-les-Bains’da yapılacağını duyurmuştu.

Filistin’e desteğin bedeli: Oyuncu Javier Bardem kara listede!
Filistin’e desteğin bedeli: Oyuncu Javier Bardem kara listede!
İçeriği Görüntüle

“ETKİNLİKLE BİR İLGİSİ YOK!”

G7 zirvesinin 15-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi beklenirken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ofisi, değişikliğin UFC etkinliğiyle doğrudan bağlantılı olup olmadığını doğrulamayı reddetti ve yeni programın “G7 ortaklarıyla yapılan istişarelerin sonucu” olduğunu söyledi. Paris’teki ABD Büyükelçiliği, Politico’nun yorum talebine yanıt vermedi.

Kaynak: HABER MERKEZİ