Fransa İçişleri Bakanı Laurent Nunez, konuk olduğu Fransız BFMTV kanalında, hayat pahalılığına karşı 24 Ekim'de sokağa inen Sarı Yelekliler'in eylemlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Hafta sonu düzenlenen eylemler kapsamında ülke genelinde 1435 kişinin gözaltına alındığını belirten Nunez, 24 Ekim'de ciddi bir sorun yaşanmadığını savundu.

Nunez, kısmi sokağa çıkma kararlarının sahada kamu düzenini bozma riski bulunduğunda valilikler tarafından alındığına işaret ederek "Önümüzdeki günlerde durum fazla değişmeyecek." dedi.

YASAKLAR DEVAM EDECEK

Ülkede yaklaşık 10 yerde halen kısmi sokağa çıkma yasağı bulunduğunu kaydeden Nunez, belediyelerle iletişim halinde valiliklerin aldığı bu yasakların devam edeceğini aktardı.

250’DEN FAZLA GÖSTERİCİ YARALANDI

Nunez, 24 Ekim'deki eylemler kapsamında 267 kolluk kuvveti mensubunun ve 250'den fazla göstericinin yaralandığını ifade ederek Toulouse, Reims ve Clermont-Ferrand kentlerinde toplam 3 ağır yaralı bulunduğuna dair bilgi aldıklarını söyledi.

TRAPPES’TA YAŞANANLAR SON DERECE CİDDİ

Yvelines iline bağlı Trappes kentinde 23 Ekim'de düzenlenen terör saldırısı hakkında Nunez, şöyle devam etti:

Dünyada ilk… Finlandiya’dan yeraltına nükleer atık tesisi
Dünyada ilk… Finlandiya’dan yeraltına nükleer atık tesisi
İçeriği Görüntüle

"Trappes'ta yaşananlar son derece ciddi. Bu, ırkçı bir terör saldırısıdır. Fail, yabancı kökenli oldukları için Fransız toplumuna entegre olmaması gerektiğini düşündüğü kişileri öldürmek için eyleme geçti."

NUNEZ: BU TERÖRDÜR

Nunez, saldırganın şizofren olma ihtimalinin, yaşananların bir "terör saldırısı" olarak nitelendirilmesini değiştirmeyeceğini vurgulayarak "Nefret, ırkçılıkla harekete geçen bir kişi ve bu nedenle öldürdü. Bu, terördür." diye konuştu.

Sarı Yelekliler'in 17 Ekim'deki eylemlerinde yaşananlarla ilgili hatasını kabul ettiğini dile getiren Nunez, 24 Ekim'de Nice ve Montpellier gibi kentlerde eylemcilere saldıran karşıt görüşlü gruplar hakkında "Polisler onları (grupları) korumadı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA