A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2025 FIVB Milletler Ligi (VNL) ilk haftasındaki dördüncü maçında güçlü rakibi Çin ile karşı karşıya gelecek. Pekin'de saat 14.30'da oynanacak karşılaşmada galibiyet hedefleyen ay-yıldızlı ekip, ilk hafta maçlarını kayıpsız geçmek istiyor.

İlk üç maçta üç galibiyet

Filenin Sultanları, VNL 2025'in ilk haftasında oynadığı üç maçta da sahadan galibiyetle ayrılarak dikkat çekici bir performans ortaya koydu. Ay-yıldızlı ekip, Fransa'yı 3-1, Tayland'ı 3-0 ve Polonya'yı ise zorlu geçen mücadelede 3-2 mağlup etti.

Hedef: Çin karşısında da galibiyet

Milliler, 8 Haziran'da Çin ile oynayacakları dördüncü karşılaşmayı da kazanarak ilk haftayı namağlup tamamlamayı hedefliyor.

İkinci hafta İstanbul'da

Milletler Ligi'nde ilk haftanın ardından, ikinci hafta karşılaşmaları İstanbul'da oynanacak. A Milli Takım, ev sahibi avantajını kullanarak dört güçlü rakip karşısında da galibiyet arayacak:

  • 18 Haziran: Türkiye - Dominik Cumhuriyeti
  • 19 Haziran: Türkiye - Kanada
  • 21 Haziran: Türkiye - Güney Kore
  • 22 Haziran: Türkiye - Brezilya

Üçüncü hafta Apeldoorn'da

Üçüncü hafta maçları ise 9 Temmuz'dan itibaren Hollanda'nın Apeldoorn kentinde gerçekleştirilecek.

Filenin Efeleri 2025’e VNL ile başlıyor: İlk rakip belli oldu!
Filenin Efeleri 2025’e VNL ile başlıyor: İlk rakip belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Finaller için ilk 8 şart

FIVB Milletler Ligi'nde üç hafta sürecek grup aşamasının ardından, puan tablosunda ilk 8 sırada yer alan takımlar final etabına katılma hakkı elde edecek.

Muhabir: NURCAN SAVRAN