ABD ve İsrail'in İran'a saldırıları spor dünyasını da etkiledi. Bölgedeki güvenlik riskleri nedeniyle Dubai ve Abu Dabi havalimanlarının geçici olarak kapatılmasının ardından, çok sayıda sporcu ve teknik antrenör Birleşik Arap Emirlikleri’nden ayrılamadı.

BirGün’ün haberine göre, bu isimler arasında Fenerbahçe Başantrenörü Sarūnas Jasikevicius’un yanı sıra Partizan oyuncuları Dylan Osetkowski ve Shake Milton da bulunuyor.

NETLİK KAZANMADI

Meridian Sport’ta yer alan habere göre; Fenerbahçe, deneyimli çalıştırıcının Avrupa’ya dönüşünü sağlamak için Dubai Basketball ile temas halinde. Seyahat kısıtlamalarının sürmesi nedeniyle bölgeden ne zaman çıkış yapılabileceği ise henüz netlik kazanmış değil.

Benzer şekilde Partizan cephesinin de oyuncularının Avrupa’ya ulaştırılması için Dubai Basketball’dan destek talep ettiği belirtildi.

Değerlendirilen alternatifler arasında, kara yoluyla Umman ya da Suudi Arabistan gibi uluslararası uçuşların sürdüğü komşu ülkelere geçiş seçenekleri yer alıyor.

Bölgedeki gelişmelere bağlı olarak sporcuların ve teknik ekiplerin dönüş planlarının önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.

EDİTÖR'ÜN NOTU

Galatasaray Alanyaspor engelini aştı
Galatasaray Alanyaspor engelini aştı
İçeriği Görüntüle

İRAN'DA SON DURUM NE?

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırılarda öldürülmesinin ardından bölgede ise gerginlik devam ediyor.

İran devlet medyası 1 Mart sabahı Körfez ülkeleri ve Irak Kürdistanı'nda ABD üslerinin vurulduğunu söyledi.

AFP haber ajansı muhabirleri Suudia Arabistan'ın başkenti Riyad'da, Katar'ın başkenti Doha'da ve Bahreyn'in başkenti Manama ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin önemli ülkesi Dubai'de patlama sesleri duyulduğunu aktardı.

Umman medyası da bir limanın bombalandığını duyurdu.

İran gece saatlerinde de Dubai'de emirliğin uluslararası havalimanı dahil hedefleri vurdu.

Kaynak: HABER MERKEZİ