Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan, konuşmasında Adnan Menderes'i ve 14 Mayıs 1950 tarihini hatırlatarak, "Milletimiz 73 yıl sonra aynı gün 'yeter' diyecektir" sözleriyle seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağının sinyalini verdi. 

14 Mayıs 1950'de ne olmuştu?

1950 seçimleri, 14 Mayıs 1950'de düzenlenmiş ve TBMM 9. dönem milletvekilleri bu seçimlerde belirlenmişti. Oyların yaklaşık yüzde 55'ini alan Demokrat Parti seçimlerden birinci parti olarak çıkmıştı.

KÜRSÜDE BABACAN VE DAVUTOĞLU'NA YÜKLENDİ

Baykar şirketine yönelik sözleri nedeniyle DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'a tepki gösteren Erdoğan, "Ya sen rekabet nedir bilir misin, sen git çocuk bezi satmaya devam et. Senin işin değil bu! Üzgünüm, 15 sene yanımda bulundu ama demek ki benden bir şey alamamış" diye konuştu.

Ayrıca Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na da sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Kendisi ne zaman ki başbakanlık koltuğuna oturdu, ne yaptı biliyor musunuz? O tahsis yapılan yeri bilabedel vakfına mülk edindi. Türkiye'de bunun başka bir örneği yok. Bunu sen kalk milletimize bir anlat bakalım" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NU HEDEF ALDI: 'HADDİNİ BİL'

Erdoğan, TSK komuta kademesinin Erdoğan'ı alkışlamasına tepki gösteren CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı.

Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Muhalefetin başındaki adam, 'Siz diyor siyasetçi değilsiniz.' Neyi alkışlıyorlar? Alkışladıkları şey dünyayı titreten fırtına obüslerinin teslim töreni. Bay Kemal, anayasamızın amir hükmüne göre başkomutan konuşuyor. Ne Savunma Bakanımıza ne Kuvvet Komutanlarımıza hakaret edecek çapta değilsin, önce haddini bil. Bu, bir cibiliyet meselesi. Bu noktada karakter zaafı olan bir insan olarak, kalkıp bizim ordumuzun komutanlarına bu şekilde öyle herkesin kârı değildir. Bütün bunlarla ilgili hukuki boyutu devam ediyor, devam edecek. Hukuk karşısında bunun hesabını verecekler."

Editör: Duygu Kaya