CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, emekli astsubay ve gazi Oktay Yıldırım’a yapılan ikinci silahlı saldırıya ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Bakan, saldırının planlı olduğunu savunarak güvenlik güçlerini göreve davet etti.

İkinci kez silahlı saldırıya uğradı

CHP’li Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda emekli astsubay Oktay Yıldırım’ın ikinci kez silahlı saldırıya uğradığını açıkladı. Bakan, "Büyük Taarruz’un yıldönümüne, Afyon’a gitmek üzere evinden çıkacağı bilinen Oktay Yıldırım ikinci kez saldırıya uğradı. Bu bir tesadüf değildir. Kahramanımıza pusu kurulmuş beklendiği saatte evden çıkmaması üzerine arabası, evi kurşunlanmıştır. Buradan doğrudan Jandarma Genel Komutanı’na soruyorum: Siz ne yapıyorsunuz kardeşim? Bu milletin kahraman gazisi defalarca saldırıya uğrarken, silahı gasp edilirken, arabası parçalanırken, evi taşlanırken, siz neredeydiniz? Ya görevinizi hakkıyla yapın ya da o görevden derhal istifa edin" diye konuştu.

CHP’li Karasu’dan AKP'li Güler’e: Sivas’a hizmet getir
CHP’li Karasu’dan AKP'li Güler’e: Sivas’a hizmet getir
İçeriği Görüntüle

"Bu bir tesadüf değildir"

Bakan açıklamasında Jandarma Genel Komutanı’na seslenerek şu mesajı verdi:

"Oktay Yıldırım. Bir emekli astsubay, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kahraman gazisi, yıllarını terörle mücadeleye vermiş, FETÖ kumpasında hedef alınmış, cezaevine atılmış Oktay Yıldırım… 10 Ağustos’ta silahı gasp edildi, arabası parçalandı, evi taşlandı. Ölümle burun buruna geldi. Biz bunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdık. Ama ne oldu? Devletin alması gereken tedbirler alınmadı. Jandarma soruşturmayı gerektiği gibi yapmadı. Çağrı üzerine devreye girmesi gereken koruma sistemi çalışmadı. Ve bugün, Büyük Taarruz’un yıldönümüne, Afyon’a gitmek üzere evinden çıkacağı bilinen Oktay Yıldırım ikinci kez saldırıya uğradı. Bu bir tesadüf değildir. Kahramanımıza pusu kurulmuş beklendiği saatte evden çıkmaması üzerine arabası, evi kurşunlanmıştır.

"Görevden derhal istifa edin"

Buradan doğrudan Jandarma Genel Komutanı’na soruyorum: Siz ne yapıyorsunuz kardeşim? Bu milletin kahraman gazisi defalarca saldırıya uğrarken, silahı gasp edilirken, arabası parçalanırken, evi taşlanırken, siz neredeydiniz? Koruma sistemi niçin çalışmadı? Şikâyetler neden işleme alınmadı? Siz bu milletin gazisini koruyamayacaksanız kimi koruyacaksınız? Bu ülkenin kahramanları sahipsiz değildir. Oktay Yıldırım yalnız değildir. Biz onun yanındayız. Ama bu utanç sizin omuzlarınızdadır! Ve bilin ki; Siz gazilerimizi koruyamadığınızda, aslında bir milletin onurunu da koruyamıyorsunuz. Ya görevinizi hakkıyla yapın ya da o görevden derhal istifa edin."

Muhabir: DOĞUKAN FİKRİ FİDAN