Hadrian Duvarı'ndaki (modern İngiltere'yi doğu-batı doğrultusunda ikiye ayıran ve Roma İmparatorluğu zamanında taştan yapılmış bir set) bir Roma kalesinde bulunan ve başlangıçta bir dikiş aleti olduğu düşünülen ahşap bir nesne, 2. yüzyıla ait bir seks oyuncağı olabilir.

BBC'deki habere göre uzmanlar, İngiltere'nin kuzeyindeki Vindolanda'daki (arkeolojik alan) bir hendekte bulunan nesnenin, eski Roma imparatorluğunun herhangi bir yerinde bulunan tahta bir seks oyuncağının en eski örneği olabileceğini söylüyor.

Uzmanlar yine de, nesnenin bir iyi şans objesi ya da malzeme öğütmek için bir araç olabileceğini de göz ardı etmiyor.

Ancak Newcastle Üniversitesi ve Dublin Üniversitesi'nden uzmanlar, yaklaşık 16 cm ölçülerindeki nesnenin daha "samimi" bir kullanıma sahip olabileceğine inandıklarını söylüyorlar.

Nesneyi incelediklerinde her iki ucunun da fark edilir derecede pürüzsüz olduğunu gören uzmanlar, bunun da zaman içinde tekrar tekrar kullanıldığını gösterdiğini anlatıyor.

Newcastle Üniversitesi'nde arkeoloji alanında kıdemli öğretim görevlisi olan Dr. Rob Collins şunları söylüyor: "Antik Romalıların ve Yunanlıların cinsel aletler kullandığını biliyoruz - Vindolanda'daki bu nesne de buna bir örnek olabilir."

Editör: Özlem Çimen Durmaz