İZ GAZETE- Geçtiğimiz gün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan ünlü televizyon programcısı Metin Uca'nın Osmaniye'deki gösterisi İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

Uca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "200'ü aşkın bilet satılmıştı, ben kendim adına başkaları için tüm Osmaniyelilerden özür diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlk sonucu bu oldu

Uca paylaştığı videoda şöyle konuştu:

Sevgili Osmaniyeliler! Ben Metin gelemiyorum. Neden mi? Çünkü Osmaniye'de ayın 12'sinde oynayacağımız gösterimiz İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklarına olan merakı ve bunun kitapta yazılışını yanlış değerlendiren biri nedeniyle geçiştirdiğimiz soruşturmanın ilk sonucu bu oldu. 200'ü aşkın bilet satılmıştı, ben kendim adına başkaları için tüm Osmaniyelilerden özür diliyorum.

Ne olmuştu?

Gazeteci ve televizyon programcısı Metin Uca, Ankara’ya gitmek üzere bulunduğu İstanbul Havalimanı’nın iç hat bölümünde bilet işlemlerini yaptığı esnada gözaltına alındı. Uca, İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Hakkında şikayet olduğu aktarılan Uca’ya, 21 Ağustos’ta 2022 tarihinde Balıkesir’in Edremit ilçesinde yaptığı gösteride Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın deniz ürünlerinin tüketilmesinin haram olduğuna dair sözlerine yaptığı yorum soruldu.

Uca, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Editör: Duygu Kaya