Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayını kim olacağı merak konusu. Konu ile ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Akşener, "Kılıçdaroğlu'nun adaylık ihtimaline nasıl bakıyorsunuz?" sorusuna "Bu masa Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için kurulmadı. Biz o masaya noter olmak için oturmadık" diye yanıt verdi.

Gültekin Uysal rengini belli etti


İttifakta yer alan DP lideri Gültekin Uysal ise Nevşin Mengü'ye açıklamalarda bulundu. Uysal, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istiyoruz." sözlerini kullandı.

Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Biz bütün eldeki verileri değerlendirdiğimizde, siyasetin gerçeklerini göz önüne aldığımızda, toplumsal psikolojik sınırlar, geçişkenlikler; yürütülen süreç, sadece son 1 yıllık Altılı Masa süreci değil, 16 Nisan Referandumu'ndan itibaren kademe kademe büyütülmüş, Türkiye'de demokrasi ne demek, hukuk ne demek, laiklik ne demek, temel hak ve hürriyetler ne demek, bunun şuurunda olan, üretken verimli devleti finanse eden insanlarımızın bir demokrasi talebi var. İyi yönetim talebi var. İyi yönetim ne demek? Oturduğumuz binanın güvenli olması demek, tükettiğimiz gıdanın güvenli olması demek. Demokrasi talebinin her geçen gün yükseldiği butoplumsal muhalefetin bu beklentisini kademe kademe örmüş, bu noktada muhalefetin en büyük siyasi partisi, tabi siyaset son tahlilde bir güç denklemi."

Editör: Özlem Çimen Durmaz