YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE - DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve şube başkanları 6 Mayıs’ta YSK’nın İstanbul seçimlerinin iptali yönündeki aldığı karara tepki gösterdi.

YSK’nın aldığı kararın hukuk katliamı olduğunu söyleyen Sarı, “Demokrasiyi yeniden kurmaya çalışan, ‘Her şey çok güzel olacak’ diyenler ve demokrasinin katline sessiz kalmamak için buradayız. Halkın içine sinmeyen YSK kararı DİSK Ege Bölge Temsilciliği ve şubelerimiz tarafından yok hükmünde sayılmaktadır.  Denizlerin idamından dolayı tarihe kara bir leke olarak geçen 6 Mayıs, ikinci defa YSK tarafından hukukun katledildiği kara gün olarak tarihe geçmiştir.” diye konuştu.

‘HALKLARIN KARDEŞLİĞİ İÇİN İSTANBUL’DA OLACAĞIZ’

İşçinin kıdem tazminatına el uzatan, sermayeyi beslemek için bireysel emeklilik sigortasını dayatan, örgütlenme özgürlüğü önünde engel olan AKP iktidarına 23 Haziran’da dur diyeceklerini ifade eden Sarı, “Yok olan demokrasiyi yeniden kurmak adına, ‘Her şey çok güzel olacak’ diye sesleniyoruz. İstanbul’da yapılacak seçimlerde tüm üyelerimizle üstümüze görev düştüğünde, demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Demokrasi işçinin ekmeği, halkın umududur diyoruz. Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarında, renklerin ve halkların kardeşliğini savunmak, çok renk, çok ses ve tek yürek olmak için İstanbul’da olacağımızı ifade ediyorum” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Memiş Sarı, DİSK Ege Bölge Temsilciliği olarak Ekrem İmamoğlu’nun seçim çalışmalarına destek olmak için maddi yardımda bulanacaklarını açıkladı ve herkesi kampanyaya destek olmaya çağırdı.

Editör: Haber Merkezi