İZ GAZETE -  Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Genişletilmiş Temsilciler Kurulu toplantısına, sendikanın işyeri temsilcileri katıldı.  “Ayrımsız, koşulsuz, şartsız kadro” talebiyle düzenlenen toplantıda, hükümetin taşeron konusunda yaptığı açıklama değerlendirildi. 

Açılış konuşmasını DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı’nın yaptığı toplantıya, Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı, Genel Koordinatörü Serhat Salihoğlu ve Genel İş İzmir Şubeleri’nin başkanları da katıldı.

Genel İş 2 No’lu Şube Başkanı Arif Yıldız salona, üyeleriyle beraber  'Yandaşa Han Hamam İşçiye Sabır İman. Asgari Ücret 2000 TL Olsun. Vergiden Muaf Tutulsun’ pankartı arkasında sloganlarla girdi. 2 No’lu şube üyesi işçilerin  “İnadına sendika, inadına DİSK” sloganı salondan büyük alkış aldı.

‘SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

Açılış konuşmasını yapan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı “KHK ve ihraçlarla emekçilere yoğun saldırılar olduğu bu dönemde hükümetin kadro açıklamaları bizi tatmin etmedi.”  ifadelerini kullandı. Sarı,  “Ucuz emek sömürüsüne karşı durup, emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Hükümet bireysel emeklilik diye dayatıyor ama biz gerçek emeklilik isteyeceğiz ve sokaklarda olacağız” dedi. “Asgari ücret net 2000 lira olsun diye sokakta olacağız” diyen Sarı 23 Aralık’ta OHAL’in olumsuzluklarına karşı düzenlenecek olan ‘OHAL değil Acil Demokrasi’ mitingine de katılım çağrısında bulundu.

Sarı’dan sonra konuşma yapan Genel İş Örgütlenme Daire Başkanı Taner Şanlı yaptığı konuşmada özellikle doğu ve güneydoğu Anadolu bölgesinde üyelerine yönelik baskılara dikkat çekti. Şanlı, “Kim ne adına yaparsa yapsın, Genel-İş’i dizayn etmeye çalışanlara sesleniyorum. Bu örgüt dün de bugün de bir aradaydı ve olmaya devam edecek” dedi. Şanlı işçilere “Siz dik durdukça bizler de dik durmaya devam edeceğiz” şeklinde seslendi.

YARIM GÜN İŞ BIRAKACAKLAR

Toplantı, Genel-İş Genel Koordinatörü Serhat Salihoğlu’nun taşeron sistemi ve çözüm yollarına dair yaptığı sunumla devam ederken, işçiler hükümetin taşerona dair açıklamalarıyla ilgili sorular sordu.  Toplantıda 12 Aralık Salı günü, AKP’nin taşeron açıklamasına karşı ‘Herkese iş ve güvenceli kadro’ talebiyle ilgili yarım gün iş bırakma kararı alındı.

Editör: Haber Merkezi