DEVA Partisi Karşıyaka Belediye Başkan adayı Pınar Güngör Özinan, İz Gazete Web TV’de İz Gazete Genel Yayınlar Koordinatörü Özgür Coşkun’un konuğu oldu. Programda konuşan Özinan, Karşıyaka için vaatlerini ve neden DEVA Partisi’nde siyaset yaptığını açıkladı. 

DEVA Partisi’ni neden tercih ettiği ve partiye nasıl katıldığı sorulan Özinan, “DEVA’nın en önemli ve iyi özelliği çözüm siyaseti yapması, burası bir ideoloji partisi değil. Gerçekten de çalışma arkadaşlarıma şöyle bir baktığımda bu insanlar hem iyi hem de işlerinde iyiler. Parti kurulurken beni 2 şey çok etkiledi, yönetim kademesinin yüzde 50’sinin daha önce hiç siyaset yapmamış olma koşulu vardı. Kadın kotası yüzde 30, gençlik kotası yüzde 20, engelli kotası ise yüzde 1 oldu. Bir diğeri de kadın kolları olmamasıydı, bu beni rahatsız eden bir konu. Biz kadınlar bir kolda tutulduğumuzda orada çok iyi çalışan arkadaşlar adaylaşma ya da katılım sürecine gelindiğinde yeterince iyi bir noktada olamıyorlar. Kadın ve erkek beraber çalışmanın gücü ve sinerjisine inanıyorum. Bunlar çok önemliydi ancak en önemlisi hamaset yapmadan dürüst bir şekilde çalışmaktı. Ali Babacan çok büyük bir faktördü ancak diğer bir faktör de Seda Kaya Ösen’di” diye cevap verdi.

Rekabet kalite getirir

Karşıyaka’nın eksiklerini çok iyi bildiğini kaydeden Özinan, “Bir yere aday olmadan önce orayı çok ve oranın sorunlarını iyi bilmek gerekir, Karşıyaka’nın sorunlarını çok iyi bilmesem aday olmazdım çünkü o mizaçta bir insan değilim. Aday oldum çünkü bir yerde bir eksikliği gördüğünüzde onu çözme isteğine sahipseniz doğal olarak adaysınızdır. Karşıyaka’da ekonomik problemler var, gelir adaletsizliği var, hizmet eksiklikleri var. Bu durum beni adaylaşma noktasına getirdi. İyi ki aday olmuşum çünkü rekabet geliyor böylelikle ve rekabetle beraber kalite geliyor” dedi.

Karşıyaka sahilden ibaret değil

Karşıyaka’da her mahalleyi eşit hizmet yapılması gerektiğini ifade den Özinan, “Karşıyaka’nın nüfusu sahil hattından ibaret değil. Bazıları Karşıyaka’nın çok nezih bir yer olduğunu söyleyebilir ama yukarılara çıktığınız zaman şiddet var, uyuşturucu problemi var. Elbette bazı yerleri daha çok yatırımla daha cazip hale getirebilirsiniz ama çevre dostu parklar, bazı mekanlar, kadınların meslek edindirme kurslarına erişimi gibi şeyler yapılmalı” diye konuştu.

Kentsel dönüşüm vizyonu

Kentsel dönüşüme dair konuşan Özinan, “Karşıyaka bilim insanları tarafından sıkça uyarılan bir bölge, bu mesele benim bile tek başıma bütün sorulara yanıt verebileceğim bir mesela değil. Bu meseleyi kapsamlı olarak ele almak gerekiyor, kim ki kentsel dönüşüm sorununu bitireceğim diyorsa seçmene hayal satıyordur. Her bölge ayrı ayrı ele alınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Belediyeci olarak insanlara dokunmak gerektiğini aktaran Özinan, “İnsanlara dokunmak gibi bir sorumluluğumuz var çünkü herkes çok dolu, kimisi emekli maaşının yetmediğini kimisi iş bulamadığını kimisi de belediye hizmetleri hakkında sitemlerini aktarıyor. İnsanları dinlediğiniz zaman zaten onlara dokunmuş oluyorsunuz. Siyaset halkı selamlamak ya da broşür dağıtmak değil. Bizim siyasi yükümüz, bagajımız da yok. Çok esnaf ve Pazar ziyareti yapıyoruz, insanlar mesela bizim projelerimiz arasında olmayan çöp sorunundan bahsediyor. Bu çöp meselesi Karşıyaka’da baya karşımıza çıkıyor. Benim ilk sözüm Karşıyaka’da sokakları çiçek gibi yapmak” diye konuştu.

Kemik partiden korkmuyorum

Karşıyaka’da uzun yıllardır süren CHP iktidarının kendisini korkutmadığını kaydeden Özinan, “Karşıyaka’da kemik partinin oyunu nasıl kırarım korkusunu hiç yaşamadım. Kendime güveniyorum, yapabileceklerimi, iletişimime, deneyimime çok güveniyorum. Biz mühendisler, oturalım, çalışalım, matematik yapalım gibi düşünüyoruz ama siyaset çok başka bir şey. Sahayı çok sevdiğim için hiç çekincem olmadı, kendimin kim olduğunu anlattığım bir iletişim stratejisi de benimsedik” dedi.

Karşıyaka'nın kronik sorunları

Karşıyaka’nın kentsel dönüşüm ve Karşıyaka Stadı gibi kronikleşmiş sorunlarına değinen Özinan, “Karşıyaka’da kentsel dönüşüm beklentisi çok yoğun, Karşıyaka Stadı için ciddi talep var. Bu mesele uzun zamandır gitmiş gelmiş bir mesele, biz her zaman haddimizi biliyoruz. Bir ilçe belediye başkanı her şeyi yapamaz ama masada sıkı oturup her şeyi takip edebilir. Mesele bizim dışımızda bir yerde tutunduysa bunu halkla paylaşıp her türlü baskıyı yapabiliriz. Belki bazı şeyler yapılmıştır ama her şeyden haberi olamamıştır insanların, burada katılımcılıkta çok önemlidir. Halkla hep iç içe olmak ve taleplerini dinlemek çok önemli, seçmene her şeyi anlatıp derde de sevince de herkesi ortak etmek çok önemlidir. Karşıyaka Stadı meselesini büyük bir ciddiyetle ele alacağımıza da söz veriyorum” diye konuştu.

Su basma sorunu bitecek

Karşıyaka Çarşı’daki su basma sorununu kısa sürede bitireceğini söyleyen Özinan, “Karşıyaka Çarşı’da bir su basma problemi var, altyapıyı aşağıda düzgün bir şekilde planlayıp bu sorunu tek seferde çözeceğim. Karşıyaka İskele ile Karşıyaka Çarşı arasını kesintisiz yaya trafiğine açmak ve birkaç yerde battı çıktı yapmak istiyorum. Mavişehir’den Anadolu Caddesi’ne planlanan yollar var, bu yolların bir an önce açılması için güçlü bir koordinasyon sürecine önem vereceğiz. Otopark alanlarının yaratılması için de çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Deva'nın ETİK Beyannamesi

DEVA Partisi’nin ETİK Beyannamesi’ne değinen Özinan, “Türkiye’de ilk olan ETİK Beyannamemiz var. Sayın Genel Başkanımız bunu Siyasi Etik Yasası olarak getirmek istiyor ama o dönemki lider ‘Bunu getirirsek İl, İlçe Başkanı bulamayız’ diyor ve yasa rafa kalkıyor. İçerisinde kamu kaynaklarını israf etmeme, şeffaflık, katılımcılık gibi toplamda 10 maddelik bir beyannamemiz var. Hukuki ve siyasi sonuçları olan bir belgedir” dedi.
 

Editör: Tuğkan Üsküp