Gizem TABAN ŞEBER- Yerel seçimde İzmir’de; Karabağlar, Seferihisar, Tire, Menderes, Kiraz, Güzelbahçe, Selçuk, Menemen ve Çiğli olmak üzere 9 ilçede adaylarını ilan eden Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi, belediye başkan adaylarını tanıttı. İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen basın toplantısında DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen ve İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu da yer aldı.

Adaylarımızın en büyük farkları

DEVA’nın adaylarının diğer partilerinin adaylarından farkına dair açıklamalarda bulunan DEVA Partisi İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, “İzmir’de şu ana kadar 9 ilçede adaylarımızı açıkladık. Adaylarımızın diğer partilerin adaylarından 3 büyük farkı var. Birincisi; hiçbirinin mesleği siyaset değil, hepsinin bir işi gücü, mesleği var, liyakatli insanlar... Profesyonel siyasetçi değiller. İkincisi etik kurallar bildirgesi... Yerel yöneticinin uyması gereken tüm kurallar var. Yerelde aday olan tüm arkadaşlarımız imzalıyorlar ve aday olarak öyle çıkıyorlar. Demokrat olan herekse kapımız açık. Türkiye’nin sıkıldığı gerginlik ve kavga ortamıyla değil yapıcı eleştirilerle, icraatla ön plana çıkmaya çalışıyoruz. Dokuz adayımızın 4’ü kadın. Türkiye’ye, İzmir’e örnek olmaya çalışıyoruz” diye konuştu.  

İzmir'de dengeler değişecek

DEVA Partisi İzmir Milletvekili Ösen, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Ösen, ‘İttifak olmadan 30 ilçede aday çıkaracaksınız, bu durum yerel seçimde İzmir’deki dengeleri nasıl değiştirir?’ sorusuna şu yanıtı verdi: “İzmir’deki dengelerin değişip değişmeyeceğini zaman gösterecek. Daha önce ittifaklarla seçime girildi. Bu defa bence İzmir’de çok fazla denge değişecek. Bu da tüm partilerin kendi adaylarını çıkarmasıyla olacak. Seçimden sonra İzmir’de başka bir tablo göreceğimizi düşünüyorum.”

İttifak için verimli iklim yok

İttifak konusunda gelen soruyu da cevaplayan Ösen, “Türkiye’de ne yazık ki iki kutuplu siyaset var. Bu da başkanlık sisteminde kaynaklı. Sahaya çıktığımızda da bununla ilgi teveccüh görüyoruz. İttifak genel seçim için kurulmuştu, yerel seçimde Millet İttifakı cephesinde ittifak için verimli bir iklim yok. DEVA Partisi olarak kendi adaylarımızla seçime gireceğiz, bu stratejimizde bir değişiklik yok. Ancak bazı beldelerde, ilçelerde ittifak talebi oluyor. Açık kapımız var. Genel merkezimiz değerlendirir.” dedi.  

Dürüst ve şeffaf belediyecilik

DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Serap Karaosmanoğlu, “Çok yakında 30 ilçemizin tamamında adaylarımızı hemşerilerimizle buluşturacağız. Ekonomik krizin giderek tırmandığı bu süreçte yaşamak bile yaşaması ağır bir yük... Her yeni gün skandal, torpil, kaos haberlerine uyanıyoruz. Liyakat adaletin olmadığı bu ülkede DEVA Partisi olarak gidişata sessiz kalmadık. Çocuklar, gençler, kadınlara umut için yola çıktık. DEVA Partisi olarak yerel seçimlerde varız diyoruz. Belediyecilik anlayışımızla etkin ve temiz yönetimin şehrimizde, ülkemizde mümkün olduğunu göstereceğiz. Dürüst ve şeffaf belediyecilik anlayışımızla yorulmadan, usanmadan çalışacağız. Tüm adaylarımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.  

Adaylar kendini anlattı

Konuşmaların ardından Çiğli Belediye Başkan Adayı Yakup Ateş, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Metin Avcı, Menemen Belediye Başkan Adayı Şeyhmus Dal, Tire Belediye Başkan Adayı Fatma Yıldırım, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Abdullah Kaya, Menderes Belediye Başkan Adayı Gülhan Akyol ve Seferihisar Belediye Başkan Adayı Emin Yüce kendilerini tanıttı. Kiraz Belediye Başkan Adayı Hülya Hatice Coşkun ile Selçuk Belediye Başkan Adayı Rabia Beyaz’ın sağlık probleminden dolayı toplantıya katılamadığı bildirildi.

Editör: Özlem Çimen Durmaz