Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Utku Gümrükçü’nün başkanı olduğu Çiğli Belediyesi, darp iddiasıyla gündeme geldi. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı ve Meclis Üyesi CHP’li Ali Rıza Koçer’in, Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Hıdır Işık’la muhtarlık binasının da yer aldığı Uğur Mumcu Parkı’ndaki ağaçların kesilmesi konusunda büyük tartışma yaşadığı ve yaşanan arbedede Koçer’in Muhtar Işık’ı darp ettiği iddia edildi. Olayın ardından darp raporu alan Mahalle Muhtarı Işık, Savcılığa giderek suç duyurusunda bulunurken Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer ise iddiaları yalanladı. Gelişmelerin ardından 293 mahalle muhtarı ve mahalle sakinleri bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Uğur Mumcu Mahalle Muhtarlığı önünde yapılan basın açıklamasını muhtarları temsilen Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin okurken darp edilen Muhtar Hıdır Işık da açıklamalarda bulundu. Muhtarlar, darp olayına tepki gösterirken Koçer’in görevden alınması için de Belediye Başkanı Gümrükçü’ye çağrıda bulundu.  Basın açıklamasına Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan da katıldı. Açıklamanın ardından darp olayı nedeniyle Çiğli Belediyesi önüne siyah çelenk bırakılması gündeme geldi ancak muhtarların kendi aralarında yaşadığı fikir ayrılığı nedeniyle gerçekleşmedi.

57f2a47d-3405-4c7c-9930-cf76c130f57e

Peşini bırakmayacağız

Muhtarlar adına söz alan Buca Atatürk Mahallesi Muhtarı Sedat Erşahin, yaşanan darp olayından dolayı Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’e tepkilerini dile getirdi.  Olayın takipçisi olacağını belirten Erşahin, “Yaşanan sıkıntı, sadece Hıdır Muhtarımıza değil; Türkiye’ye yapılmış demektir, 53 bin muhtar demek Türkiye demektir. Muhtarlar doğumundan ölümüne bütün zorluklara göğüs geren mahallesinin ağabeyi, ablası, babası, annesi yeri geldiğinde kardeşidir. Bir muhtarımız kendi şahsi menfaatine değil; kendi mahallesinin parkında oluşan sıkıntıya göğüs germiştir. Belediye Başkan Yardımcısı sonuç ve sıkıntı ne olursa olsun çirkin bir saldırıda bulunmuştur. Bugün muhtarımıza o çirkin saldırıyı yapmışsa kusura bakmasın, sen Çiğli’ye değil hiçbir mahalleye dahi hizmet edemeyecek bir başkan yardımcısısın. Bizim sorunumuz belediye başkanıyla değil; biz siyasetçi değil, mahallenin muhtarıyız. Bütün siyasi partilerin de temsilcisiyiz. Burada bulunmamızı kimse siyasi yöne çekmesin, biz siyaset yapmak için değil; bu çirkin saldırı için buradayız ve burada olmaya da devam edeceğiz. Bugün tam bin 293 muhtar burada. Emin olun ki Türkiye de buraya yığılır. Çünkü muhtara yapılan saldırı, Çiğli Uğur Mumcu Mahallesi’ne ve bütün İzmir’deki muhtarlara yapılmış demektir. Biz bu işin peşini bırakmayacağız. Sen orada rahat gezemezsin, sokakta rahat gezemezsin. Bu yapılan sana kar kalmayacak. O yumruk, halka vurulan bir yumruktur. Bir de alelacele metin yayınlayıp ‘Ben vurmadım, kendi düştü’ demiş. Yapma ya! Sen bizi kandıramazsın! Biz gördüğümüzü gördük, duyacağımızı duyduk. Bu saatten sonra kenetlenip bütünleşeceğiz. Hangi muhtarımıza bu hareket yapılırsa yapılsın karşısında dik duracağız. Muhtarımız yalnız değildir” diye konuştu.

İl başkanı ile konuştum…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile telefonda yaptıkları görüşmeyi de aktaran Erşahin, “İl Başkanımız, ‘İki kişi görevlendirdim ve gerekeni yapıyorum’ dedi. Ben de İl Başkanımıza ‘Eğer gerekeni yapamazsanız biz gerekeni yapacağız’ dedim” ifadelerini kullandı. Erşahin’in açıklamasının ardından tüm muhtarlar ‘Şiddete hayır!’, ‘Muhtara kalkan eller kırılsın’ ve ‘Görevden alınsın’ sloganları attı.

b25ffd11-1383-4136-b21d-535372b55f2d

Hukuka güveniyorum

Uğur Mumcu Mahalle Muhtarı Hıdır Işık ise, “Bana atılan o yumruk demokrasiye atılmıştır. Biz halkın gerçek temsilcileriyiz. Biz her siyasi kurumu temsil eden bir kurumuz. Bugün İzmir’in bütün ilçelerindeki muhtarların ve dernek başkanlarının burada olması bana bu acımı unutturdu. Hepinizden bir ricam olacak; taşkınlık bize yakışmaz ama hukuki olarak ne gerekiyorsa o adımı atacağız. Ben adalete ve hukuka güveniyorum” dedi. Işık, tansiyonunun yükseldiğini ve fenalaştığını belirterek konuşmasını bitirdi.

Biz sahipsiz değiliz

Ege Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Ayşe Taylan da şöyle konuştu: “Çok üzücü bir olay yaşadık ve bunu gerekli yerlere bildirdik. Muhtarlarım yalnız değil. Biz sahipsiz değiliz, biz bu toplumun temel taşıyız.”

Editör: Duygu Kaya