Çin'de bulunan iç çamaşırı firmaları sansüre karşı ilginç bir yöntem geliştirdi. Satıcılar, iç çamaşırı tanıtımlarında kadınların seksi bulunması nedeniyle yayınlarının engellendiğini fark etti. Bunun üzerine harekete geçen firmalar, kadın iç çamaşırlarını erkek mankenlere giydirmeye başladı.

Şimdi pek çok firma ürünlerinin reklamını yapmak için dantelli body, ipek gecelik ve push-up sütyen giyen erkek model kullanıyor.

Bir iç çamaşırı firması yetkilisi konuyla ilgili şunları söyledi: “Bu bir iğneleme girişimi değil. Herkes kurallara uyma konusunda çok ciddi. Aslında başka seçeneğimiz de yok. Tasarımlar kadın meslektaşlarımız tarafından sergilenemiyor, bu yüzden erkek meslektaşlarımızı kullanacağız.”

Çin, internet içeriğine yönelik katı kurallarıyla sık sık gündeme geliyor. Video platformlarının cinsel imalar içeren herhangi bir şeyi yayınlaması yasak. Kadınlar canlı yayın sırasında iç çamaşırlarıyla poz veremez, göğüs dekoltesi gösteremez veya kısa etek giyemez. Aynı zamanda erkekler de sadece iç çamaşırlarıyla üstsüz görünemezler.

Editör: Özlem Çimen Durmaz